Annonce
Sønderborg

Margit Marie deltog i stor vaccine-weekend: - Jeg er så klar til at få den næste

Margit Marie Lassen var klar til at svare på alle spørgsmål inden sin vaccination. Med sig havde hun sin søn, Svend Erik Lassen. Foto: Katrine Stampe
Helt ekstra ordinært kunne 412 ældre borgere over 65 år, der modtager personlig pleje og praktisk hjælp, lørdag blive vaccineret mod covid-19. Den mulighed blev benyttet, da flere af de ældre ikke havde været i tvivl om, at de skulle have det lille stik.
Annonce

Sønderborg: Stikket med sprøjten bekymrede ikke Margit Marie Lassen, som slet ikke havde været i tvivl om, at hun ville vaccineres mod covid-19.

Det fortalte den 86-årige dame lørdag formiddag, da hun sammen med sin søn, Svend Erik Lassen, var på vej ind for at få det første prik med nålen i Dybbøl-Hallen, hvor Sønderborg Kommune havde oprettet et midlertidigt vaccinecenter i anledning af, at den var blevet tildelt 412 ekstra doser.

- Jeg er ikke bange for, at det gør ondt. Det bliver værre for min søn, når det hans tur. Han kan ikke lide nåle, siger hun.

Vaccinationen gik helt smertefrit, lød det fra hende, under to minutter efter at lægen havde kaldt Margit Marie Lassen ind.

- Jeg er så klar til at få den næste, siger hun.

Annonce

Vaccineskepsis

En anden, der også glæder sig til at få det andet stik i armen, er Ellen Vindeløv. Hun sad efter vaccinationen ude på parkeringspladsen godt pakket ind i tæpper og med en kop kaffe. Her havde hun selskab af sin datter, Helle Vindeløv, som er glad for, at hendes mor er blevet vaccineret, selv om hun egentlig er imod vacciner.

- Hun ville gerne have den, og det har jeg det godt med, fordi hun så kan få nogle kvalitetsår her til sidst. Jeg kunne aldrig finde på at forsøge at tale hende fra det. For jeg kan ikke risikere, at hun bliver syg, siger Helle Vindeløv.

Ellen Vindeløv og hendes datter Helle havde gjort det til en lille udflugt at besøge Dybbøl-Hallen, da Ellen Vindeløv ikke rigtig har været ude siden marts grundet corona. Foto: Katrine Stampe

Trods datterens skepsis havde Ellen Vindeløv aldrig været i tvivl om, hvorvidt hun ville takke ja. For hun savner inderligt at se sine venner og bekendte, som hun har haft fravalgt af frygt for corona.


Det gjorde aldrig ondt. Pludselig var det overstået

Ellen Vindeløv


Det er ikke så meget tanken om, at hun selv ville kunne blive smittet, der har fyldt hos hende, men i langt højere grad en bekymring for at kunne komme til at smitte sin datter, som hun bor hos.

- Jeg har jo levet, men det har hun og så mange ikke i samme grad. Jeg har været bange for, at min familie skulle blive smittet, siger hun.

Vaccinationen gives af praktiserende læger, og den gennemføres i et samarbejde med Region Syddanmark. Foto: Katrine Stampe

Inden vaccinationen havde den 80-årige dame være nervøs. Det viste sig ifølge hende at have været uden grund.

- Det gjorde aldrig ondt. Pludselig var det overstået.  siger Ellen Vindeløv, der nu ser frem til at få den sidste dosis om tre uger.

Selv om hun får den, mener Helle Vindeløv, at deres meget isolerede hverdag ikke vil ændre sig foreløbigt. Både hun og hendes mor vil gerne have smittetrykket markant længere ned og flere mennesker gjort immune overfor covid-19 først.

Annonce

Fredeligt flow

I løbet af formiddagen kom de ældre, som fredag var blevet kontaktet af kommunen med et tilbud om en tid til vaccination lørdag.

Efter Sundhedsmyndighedernes anvisning var målgruppen personer over 65 år, der modtager personlig pleje og praktisk hjælp.

Og med god hjælp fra de mange ansatte, som var på arbejde, blev en pæn kø med to meters afstand dannet uden for Dybbøl-Hallen. I den stod Karen Marie Tolbøl på 94 år. Hun tog det i stiv arm, at hun skulle vaccineres.

Med to meters afstand stod en gruppe ældre lørdag formiddag i kø foran Dybbøl-Hallen. De skulle ikke ind og se håndbold eller andet sport, men ventede på at blive vaccineret mod civid-19. De ældre kom med 15 minutters interval. Foto: Katrine Stampe

- Det er helt fint, men om det har den helt store betydning, ved jeg ikke. Jeg er alligevel så gammel, siger Karen Marie Tolbøl, mens hun grinte lidt.

På afstand af køen kunne sundhedschef i Sønderborg Kommune Michael Skriver ånde lettet op. Det scenarie han havde ønsket sig, virkede til at gå i opfyldelse.

- Trods kort varsel kommer de ældre og det hele glider i fredeligt flow, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce