Annonce
Kultur

Margrethe Vestager melder afbud til Folkemødet i Ribe

Margrethe Vestager har til stor ærgrelse for arrangørerne af Folkemødet i Ribe i maj måttet melde afbud. PR-foto
Folkemødet i Ribe har modtaget afbud fra det største navn på deltagerlisten. Ledende næstformand for Europakommisionen, Margrethe Vestager, meldte fredag fra til arrangementet, og arrangørerne arbejder nu på et helt nyt setup i erkendelse af, at man ikke finder et lige så stort navn som den tidligere EU-kommisær.

Ribe: Det er en ærgerlig domprovst, Jens Torkild Bak, der har måttet modtage afbud fra en af de helt store navne til den folkefest for Genforeningen, der afholdes 21. - 24. maj i Ribe.

Det er ledende næstformand for Europakommisionen og blandt andet tidligere formand for Radikale Venstre, Margrethe Vestager, der fredag i sidste uge meldte afbud til arrangementet.

Margrethe Vestager skulle have været på scenen 21. maj fra kl. 19.00-21.30 med oplægget "Et lille land i en stor verden" som en del af foredragsrækken "De Store Linjer", og Jens Torkild Bak er ked at, at planerne nu må ændres.

- Det er meget ærgerligt. Det er en gammel aftale, der var lavet, men jeg kender ikke begrundelsen for, at hun ikke kommer. På det niveau, hun er på, da får man ingen forklaring, siger Jens Torkild Bak, der netop på grund af Margrethe Vestagers højtstående position heller ikke forventer at kunne finde en foredragsholder i samme liga.

Annonce

Beklager

Over for arrangøren af Folkemødet har Margrethe Vestager udtrykt sin beklagelse over, ikke at kunne være til stede i Ribe 21. maj.

- Det vil blive meget svært at finde en afløser på hendes niveau, og derfor tænker vi på at lave hele dette programpunkt om, men hvordan vi gør det kan vi ikke melde noget ud om endnu, siger Jens Torkild Bak.

Men sidste uge var ikke kun dårlige nyheder, for der var også flere gode imellem.

Slesvigsk Musikkorps kommer og underholder og det er nu på plads, at Ribe Bryghus står for at lave Folkemødets helt egen genforeningsbryg.

Derudover afholdes der også et stort åbningsarrangement 21. maj fra kl. 13.30. Her vil der være åbningstale ved Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen(S), indlæg af regionsrådsformand Stephanie Lose, fællessang ved Syddansk Musikkonservatorium og en hilsen fra mindretallene nord og syd for grænsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Se de nyeste tal: 77 indlagte corona-patienter i Region Syddanmark

Danmark

Live: Nu har 179 personer med coronavirus mistet livet i Danmark

Esbjerg

Esbjerg løber sammen og hver for sig

Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce