Annonce
Tønder

Margueritløb klar til start

Den tredje udgave af Margueritløbet afvikles i Højer søndag. Denne gang vil der også være fokus på de gående motionister. Arkivfoto: Chresten Bergh

HØJER: Den tredje udgave af Margueritløbet er klar til start søndag klokken 11. Løbet, der er det 73. i række, hvis det tælles med som Digeløb, tager som vanligt udgangspunkt ved marskhallen.

Ifølge arrangør Volkert Truelsen, der som vanligt står for arrangementet sammen med Boh Tygesen, var der midt i ugen tilmeldt 63 løbere.

- Vi håber, at mange kommer på selve dagen, ligesom sidst, hvor næsten halvdelen af løberne tilmeldte sig på dagen, fortæller Volkert Truelsen.

Det så længe ud til, at arrangementet ikke ville blive gennemført som tænkt, da den hidtidige Marguerit-sponsor, Politiken, fandt et andet løb, DGI, som virksomheden hellere ville sponsorere.

Margueritløbet i Højer benytter Digeløbets tre ruter på henholdsvis 4,4 – 9,3 – 21,1 kilometer.

- I år satser vi også mere på gang, blandt andet kan man vælge at gå ruten på 9,3 kilometer eller den korte ruten på halvanden kilometer på Marskstien mellem Vidåslusen og Højer Sluse.

Der er både mål og start ved Marskhallen. Løbet skydes i gang klokken 11.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce