Annonce
Esbjerg

Maria føler sig presset i praktik af sin skole: Det er ikke det værd, hvis jeg smitter dem, jeg elsker

Maria Bundgaard Lauridsen frygter at blive smittebærer på grund af praktikforløbet. Hun mener ikke, at det faglige indhold kan retfærdiggøre, at man sætter andres sikkerhed på spil. Privatfoto
I mandags havde Maria Bundgaard Lauridsen sin første dag på sit nye praktiksted, som hun er tilknyttet som et led i sin uddannelse som ergoterapeut. Det er en kulmination på et forløb, hvor Maria gang på gang er blevet afvist af ledelsen på UC SYD. Hun har nemlig ikke lyst til at skulle i praktik under coronakrisen. Hun frygter at blive smittebærer til fare for både sig selv, sin familie og de borgere, hun møder i praktikken.

Esbjerg: ”Hvad nu hvis?”

Det er en tanke, der kører rundt i hovedet på mange mennesker i verden for tiden. ”Hvad nu hvis jeg ikke passede godt nok på?” ”Hvad nu hvis nogen i min familie bliver smittet?” ”Hvad nu hvis nogen dør?”

Det er tanker, som vi ikke er alene om, og tanker, der er naturlige i en krisesituation. Og selv om det ser ud til, at vi i Danmark har fået coronakrisen under kontrol, er tankerne der stadig. ”Hvad nu hvis?”

Og tankerne har i høj grad været der hos Maria Bundgaard Lauridsen de seneste par uger. Hun er studerende på 6. semester på ergoterapeutuddannelsen ved UC SYD i Esbjerg. De seneste par uger har hun forgæves forsøgt at overbevise skolen om, at det ikke er rimeligt, at hun og hendes medstuderende skal i praktik i en tid, hvor kun de allermest kritiske opgaver skal udføres udenfor hjemmets fire vægge.

Men i mandags startede hun så i praktik på Skovbo-centret i Esbjerg, hvor hun de kommende fem uger skal observere og interviewe borgere og personale på stedet. En opgave, hun havde set frem til længe. Men forventningens glæde er blevet afløst af frygt, frustration og vrede på grund af corona.

- Jeg er vred over, at vores uddannelse tilsidesætter vores sikkerhed, patienternes sikkerhed og min families sikkerhed. Jeg frygter, at det går galt, og det er ikke det værd, siger Maria, der bor i Holsted med sin mand og to af sine fem børn.

Annonce
Jeg er vred over, at vores uddannelse tilsidesætter vores sikkerhed, patienternes sikkerhed og min families sikkerhed. Jeg frygter, at det går galt, og det er ikke det værd

Maria Bundgaard Lauridsen, læser til ergoterapeut

Man kan ikke vide sig sikker

Maria Bundgaard Lauridsens første indtryk af sit nye praktiksted er en masse lokaler, der står gabende tomme på grund af corona. Derfor frygter hun også, at hun går glip af en god praktik. Ikke på grund af de ansatte eller borgerne. Men på grund af coronaen, der har forandret forholdene markant.

- Jeg får ikke den praktik, som jeg vil og når man tænker på den risiko, der følger med, virker det voldsomt. Andre fra vores hold har fået lov til at lave en hjemmeopgave i stedet for at tage i praktik. Det burde alle have haft lov til. Vi står i en tid, hvor alting er ekstraordinært. Der er mange, der er direkte bange for at skulle i praktik. Det virker helt ufatteligt, siger hun med henvisning til, at hun trods flere nødråb alligevel er endt i praktik. Maria føler sig presset af skolen, som hun ikke mener virker til at have forståelse for deres situation.

- Vi har kommunikeret igennem længere tid efterhånden, men vi har intet at skulle have sagt. Jeg ved godt, at de blot parerer ordrer oppefra, men det er dem, der har ansvaret for vores sikkerhed, og lige nu kan man ikke være sikker på noget som helst.

De gambler

Hun kunne have valgt at blive væk fra praktikken i mandags, men det ville være for stort et skridt at tage, mener hun.

- Det kan ikke passe, at jeg skal ofre min uddannelse, fordi de gambler med vores sikkerhed, tryghed og faglighed. Så jeg tager det, som det kommer. Selv om jeg allerhelst ville have gennemført en helt normal praktik, ville jeg ønske, at jeg kunne være blevet hjemme. For hvad nu hvis, siger hun.

Maria er ligesom sine medstuderende i praktik i fem uger.

Om Maria Bundgaard Lauridsen

Maria Bundgaard Lauridsen er 41 år gammel.

Mor til fem børn.

Uddannet social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent.

Går på ergoterapeutuddannelsens 6. semester på UC SYD. Står lige foran at skulle skrive bachelor.

Bor i Holsted med sin mand og to hjemmeboende børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce