Annonce
Varde

Mariane kan beholde sit fleksjob: Jubler over ministerens klare udmelding om byrådsarbejde

Fleksjobber Mariane Nygaard Holm fra Blåvand har fået smilet tilbage efter den klare udmelding fra beskæftigelsesministeren. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Den 51-årige Mariane Nygaard Holm fra Blåvand er tættere på at stille op til byrådet, efter beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards (S) klare svar til JydskeVestkysten. Kun et job som rådmand eller borgmester ikke er foreneligt med et fleksjob. Og hun går trods alt ikke efter at blive borgmester.

Blåvand: Hun kom, hun råbte op, hun sejrede. Den 51-årige Mariane Nygaard Holm fra Blåvand.

- Nu er jeg meget tættere på at stille op. Jeg er glad på alle fleksjobbers vegne, at jeg stod frem. Jeg var meget nervøs for mit fleksjob, jubler Mariane Nygaard Holm.

Som vi skrev om i sidste uge, så turde hun ikke stille op for Borgergruppen i Varde Kommune til det kommende kommunalvalg. Hun er fleksjobber og risikerer, som reglerne er i dag, at miste retten til sit fleksjob, hvis hun vælges ind i byrådet. Det bekræftede jobcenterchef Rikke Rødekilde fra Jobcenter Varde.

Annonce


Nu er jeg meget tættere på at stille op. Jeg er glad på alle fleksjobbers vegne, at jeg stod frem. Jeg var meget nervøs for mit fleksjob.

Fleksjobber Mariane Nygaard Holm, Blåvand


Årsagen er, at politisk arbejde skal tages med i vurderingen af ens samlede arbejdsevne. Det til trods for, at en plads i byrådet ikke er et arbejde, men borgerligt ombud (pligt). Og man får ikke løn, men vederlag.

På lige fod med alle

JydskeVestkysten har på den baggrund kontaktet den ansvarlige minister på området. Det er beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), der er meget klar i sit svar:

- Reglerne giver gode muligheder for, at man både kan være ansat i et fleksjob og blive valgt til byrådet. Det er jo kun, hvis man ender med for eksempel at blive fuldtidsbeskæftiget som borgmester eller rådmand, at der er grund til at se på, om arbejdsevnen fortsat er så nedsat, som det kræver for at være i fleksjob.

Det vil sige, at hvis man vælges til byrådet og har et fleksjob, så bliver man ikke straffet. Heller ikke, hvis man er formand for et fagudvalg.

Peter Hummelgaard understreger vigtigheden af, alle skal kunne deltage aktivt i folkets styre til gavn for naboen og fællesskabet.

- Borgere i fleksjob skal selvfølgelig have mulighed for at tage aktiv del i demokratiet og stille op til byråd og regionsråd på lige fod med alle andre borgere. Det er vigtigt, at alle har mulighed for at sætte deres præg på den politiske debat og give deres meninger til kende, siger Peter Hummelgaard.

Annonce

Skal stå i loven

Et udsagn, som langt de fleste nok kan være er enige i. Men Mariane Nygaard Holm mangler dog lige en sidste aktion fra ministeren, så hun går fra at været jublende glad til at være ovenud lykkelig på vegne af fleksjobberne.

- Kan jeg være sikker, før det står i loven?

For netop de uklare regler har gennem årene skabt så stor usikkerhed for fleksjobbere, at de ikke bare uden videre turde stille op til byrådsvalget. Så hvis loven retter ind efter ministerens svar, så er banen klar for fleksjobberne.

- Det vil ikke skade at få dem ind i byrådet, der har prøvet møllen selv, siger Mariane Nygaard Holm.

Politik og fleksjob

En borger, der er visiteret til fleksjob, har som andre borgere mulighed for at være politisk aktiv og deltage i arbejde i den forbindelse. Men arbejde og øvrige aktiviteter indgår i kommunens samlede afvejning og vurdering af, om betingelserne for fleksjob er opfyldt.

Det beror således på kommunens konkrete vurdering, om politisk arbejde og varetagelse af hvervet for et byråd i den konkrete sag er af et sådant omfang, at det har betydning for retten til fleksjob.

Det nye er, at beskæftigelsesministeren skærer det ud i pap. Kun et job som rådmand eller borgmester er ikke foreneligt med retten til et fleksjob.

Annonce
Varde For abonnenter

Firma med næsten 30 års erfaring er konkurs i tid med højkonjunktur: Ansatte afskediget og fritstillet

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Unge kastede kanonslag efter Betina og hendes børn: - Det kunne være gået helt galt

Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Esbjerg For abonnenter

Byens største julefrokost-arrangør undrer sig over smitteopsporingen efter udbrud: Derfor informerede vi selv

Kolding For abonnenter

Rasmus er spastiker og kæmpe håndboldfan: Det er et frirum, hvor jeg kan glemme hverdagens problemer

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Varde

Blæste alkometer højt op om formiddagen: Mand med meget aldrende fødselsattest sigtet for spritkørsel

Esbjerg For abonnenter

Bygherre får gok i nødden af politikere: Beskyldes for at have bygget i ond tro og skal fjerne ulovligt opsatte kviste

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Sønderborg For abonnenter

70 år gammel skov er ulovlig: Træerne skal væk, men skoven får lov at overleve som krat

Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

Sønderborg For abonnenter

Åh nej, ikke igen: Gigthospitalet har brugt rigtig meget tid på at forklare patienterne om corona

Annonce