Annonce
Livsstil

Marianne har siddet på Hans, siden hun var 15

Marianne satte sig på Hans under en fest på Vorbasse Camping, da hun var 15 år, og der har hun siddet siden, siger de i familien, som bor i Varde. Foto: Jacob Schultz
Marianne Baun og Hans Madsen har skærtorsdag været kærester i 38 år. De hjælper hinanden – igennem tykt og tyndt.
Annonce

Varde: I familien hedder historien, at Marianne satte sig på Hans til en fest på Vorbasse Camping skærtorsdag for 38 år siden – og der har hun siddet siden.

- Dengang var han en høj og flot, mørkhåret fyr, siger hun med et grin.

Parret er kendt for at mundhugges. Det er Marianne selv, der fortæller, at nogle tager fejl af, at de ikke bruger kærlige ord i flæng. Det er nu deres facon.

- Men jeg træffer aldrig en beslutning uden at ringe til Hans først, siger hun.


Det gør han ikke mere, og det har jeg skullet lære. Jeg har været så vant til, at Hans bare har gjort, hvad jeg bad ham om, tit uden at jeg behøvede at bede om det, men da jeg tabte mig, begyndte han at sige fra.

Marianne Baun


Da hun for ti år siden blev opfordret til at blive teamleder ved Tupperware, hvor hun er helt i top som salgskonsulent, ringede hun først hjem og spurgte Hans, selvom klokken havde passeret midnat på den Tupperware-konference, hun deltog i.

Annonce

Hans klarede det hele

Hans har også altid været der for hende.

Marianne var ingen spirrevip, da hun satte sig på sin udkårne første gang, men hun vejede dog endnu ikke 186 kilo, som vægtnålen stod på, før hun blev indstillet til en maveoperation.

Kiloene kom til i løbet af deres forhold, og efterhånden tog Hans sig af alt det huslige.

- Det gør han ikke mere, og det har jeg skullet lære. Jeg har været så vant til, at Hans bare har gjort, hvad jeg bad ham om, tit uden at jeg behøvede at bede om det, men da jeg tabte mig, begyndte han at sige fra, siger hun.

De har altid gjort alting sammen, og det kan de lide. Så når Hans kommer hjem, går de tit en tur i Varde, som for Marianne er hjemme igen. Foto: Jacob Schultz

Hans har lavet en masse ting selv i hjemmet, og leverpostej har altid været et af hans varemærker. Han laver leverpostej til familien, og han har også tit lavet hjemmelavet leverpostej til venner og bekendte.

- Efter jeg havde tabt mig, spurgte en veninde til Hans’ leverpostej, og jeg slyngede bare ud, at jeg ville få Hans til at lave noget til hende. Dét skulle jeg ikke have gjort. Hans gjorde det, men jeg vidste også, at det siger jeg aldrig mere, siger Marianne Baun.

Annonce

I medgang og modgang

En af årsagerne til Hans opgør, og de mere ligeværdige roller i familien, er Mariannes vægttab til cirka det halve, så hun nu selv kan alle de ting, hun ikke kunne tidligere.

Samtidig har Hans haft sit at slås med. En ny hjerteklap, endetarmskræft og en blodprop i hjernen har krævet sin mand, og i den sammenhæng er det blevet naturligt for ham også at sige fra.

Hans er fra Kolding, hvor parret har boet, men for et år siden blev adressen i Varde:

- Jeg er opvokset i Varde og har gået 11 år på Jacobi Skole. Min far var tømrermester, ingeniør og arkitekt i Varde, så for mig er ringen sluttet, siger hun og fortsætter:

- Min far tegnede klinikken til Vad og Bøving, da de startede her sammen. Nu bor vi i den tidligere lægepraksis, og da vi flyttede ind, lå min fars tegninger her stadig.

Tupperware fik Mariannes liv på ret køl. Hun er fast i top fire over de bedste Tupperware-sælgere i Danmark. Foto: Jacob Schultz

En anden ting, Marianne Baun er tilfreds med, er, at hun blev konsulent for Tupperware. Det er årene som konsulent, der har givet hende selvtillid, og hun er fast blandt de fire bedste Tupperware-sælgere i Danmark.

Annonce

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Sydjylland For abonnenter

93-årige Bent fik med besvær første corona-vaccination: Nu føler han sig tvunget til at skyde sidste stik til hjørne

Esbjerg

Direktør og bestyrelsesformand skal stå skoleret: Sydvestjyske Museer beder kommunen om hjælp efter millionunderskud på populært museum

Annonce