Annonce
Tønder

Marie Elise har syet elastik i metermål

Ni-årige Marie Elise Mamsen fra Møgeltønder har været flittig i sin efterårsferie. Hun har kreeret ikke færre end 120 scrunchies, der alle er solgt til fordel for julegavekonvojen. Foto: Betina Skjønnemand
Ni-årige Marie Elise Mamsen fra Møgeltønder har syet og solgt 120 scrunchies - en særlig slags hårelastik. Pengene går til Round Tables julegavekonvoj, der sikrer julegaver til udsatte børn i Østeuropa.

Tønder: Ni-årige Marie Elise Mamsen er i gang med at tage kørekort til symaskine i skolen.

Og man kan sige, at hun har brugt efterårsferien fornuftigt. Hun har nemlig øvet sig meget med symaskinen, samtidig med, at hun også har formået at samle penge ind til et godt og velgørende formål.

Marie Elise har nemlig syet ikke mindre end 120 scrunchies - en særligt slags hårelastik, som hun efterfølgende har solgt for 10 kroner stykket. Dermed har hun indsamlet 1200 kroner, som hun har givet videre til initiativet Julegavekonvojen, som Round Table og Ladies Circle medvirker i.

At det lige blev scrunchies, som Marie Elise gav sig i kast med at lave, var lidt en tilfældighed.

- Min mor fandt noget om det på nettet, og så gik vi bare i gang, forklarer Marie Elise Mamsen.

Annonce

- Min mor fandt noget om det på nettet, og så gik vi bare i gang.

Marie Elise Mamsen.

800 pakker

Onsdag eftermiddag var repræsentanter fra Round Table og Ladies Circle til stede på torvet i Tønder, hvor der blev indsamlet gaver til julegavekonvojen. Det var også her, at Marie Elise fik solgt de sidste af sine scrunchies.

Omkring 600 gaver blev indsamlet på dagen, men det samlede antal gaver, som kan sendes fra Tønder til børnene i Østeuropa, bliver større.

- Der er lidt løbende indlevering de næste par dage og stadig lidt pakker, der skal pakkes ind, så vi regner med at lande på omkring 800 pakker, der bliver sendt videre, fortæller Sandie Bjørnskov, der er formand for Ladies Circle i Tønder, og i øvrigt mor til Marie Elise.

Penge til transport

Marie Elise Mamsens penge fra de solgte scrunchies går som sådan ikke til julegaverne.

- Det er penge, der skal bruges, så julegaverne kan nå frem de rigtige steder, forklarer Marie Elise Mamsen.

Hun har brugt fire dage på at sy de 120 scrunchies, så hun har haft travlt.

- Jeg har fået noget af stoffet af min farmor, og noget andet havde vi selv, forklarer hun videre.

Udover at sy de mange hårelastikker har hun og hendes to søskende, Anne Helene på fem år og Hans på 11 år, også været i gang med at finde gaver til de østeuropæiske børn.

- Vi har pakket ni gaver ind, og dem sender vi afsted. Vi har blandt andet handlet lidt i Tiger-butikken, og så har vi fundet noget legetøj, som man slet ikke kan se har været brugt. Og så har vi også fundet noget fint tøj, som vi ikke kan passe mere, forklarer Marie Elise Mamsen.

Scrunchie

En scrunchie er et stofdækket elastisk hårbånd, der bruges til at fastgøre mellemlang til langt hår.

Scrunchies er tilgængelige i mange forskellige farver og designs.

Kilde: Wikipedia

Marie Elise Mamsen sendte, sammen med sine to søskende, også ni gaver afsted til udsatte børn i Østeuropa. Foto: Betina Skjønnemand
11-årige Hans, fem-årige Anne Helene og ni-årige Marie Elise med favnen fuld af gaver, der skal komme udsatte børn tilgode. Foto: Betina Skjønnemand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];