Annonce
Haderslev

Marie Louise skal spille fodbold i Michigan: - Det lå ikke lige kortene

Onsdag den 13. januar sætter Marie Louise Abild sig efter planen på et fly for at komme til USA. I de kommende fire år skal hun læse og spille fodbold på det lokale college-hold i byen Grand Rapids. Privatfoto
19-årige Marie Louise Abild fra Haderslev rejser onsdag den 13. januar til Grand Rapids i den amerikanske stat Michigan. Her skal hun i de næste fire år spille fodbold og gå på college.
Annonce

Haderslev: - Det lå ikke lige i kortene.

Sådan siger 19-årige Marie Louise Abild fra Haderslev, der onsdag flyver til Grand Rapids i staten Michigan, hvor hun i de kommende fire år skal gå på det lokale college samtidig med, at hun skal have masser af fokus på hendes helt store passion: Fodbold.

Marie Louise var bare fem år gammel, da hun første gang snørede fodboldstøvlerne for at tage til fodboldtræning i Moltrup. Senere kom klubben til at hedde HFK og da Marie Louise, der blev student i sommeren 2020, gik i 2.g på Haderslev Katedralskole skiftede hun endnu engang klub. Her begyndte hun at spille for Kolding Q.

Her blev hun ikke længe. For Marie Louise fik kyssesyge - og endte med stort set ikke at lave andet end at sove i tre måneder. Efter sygdommen besluttede hun sig for at begynde at spille i HFK igen.

- Jeg var kørt lidt død i fodbold og syntes, at jeg havde mødt meget modgang, siger Marie Louise, der dog ikke skruede ned for træningen af den grund.

Fodbolden har en stor plads i både hendes liv og i hendes kalender.

Drømmene om at nå langt med fodbolden har altid været der, og har været Marie Louises motivation til at træne mellem 12 og 14 gange i ugen.

Annonce

Vildt

Nu er hun på vej til USA, hvor hun skal bo i de næste fire år.

- Jeg tror ikke, at det helt er gået op for mig, siger Marie Louise, der kun har vidst, hvor hun skulle hen siden starten af november.

Det var først i oktober, at Marie Louise Abild fik muligheden for at træne og spille en kamp, som skulle vise sig at være afgørende for hendes fremtid. Hun har grebet chancen for at blive bedre til det, som hun elsker så højt - nemlig at spille fodbold. Privatfoto

- Det er lidt et tilfælde. Jeg blev inviteret til at komme og træne og spille en kamp i Gentofte, hvor der var nogle ude og spejde efter spillere, der kunne komme til USA og spille fodbold, siger Marie Louise om den dag, der endte med, at hendes liv tog en anden drejning.

- Det er lidt vildt, siger hun - for planen var en anden, når hun var færdig med sit sabbatår:

- Jeg ville nok have læst statskundskab, siger hun.

Hvad hun helt præcist skal læse på college i USA ved hun ikke, men hun har også et helt år til at finde ud af, hvilken studieretning, som hun vil specialisere sig i.

- Det er lige nu et super godt spørgsmål. Men det bliver noget, som jeg også kan bruge herhjemme, men det første år er et introår, siger Marie Louise.

Hun skal begynde i skole den 18. januar på det lokale college, Aquinas College, i Grand Rapids, som de næste fire år skal være rammen om hendes skole- og fodboldliv.

- Jeg skal bo på skolen - på et kollegie, hvor jeg får mit eget værelse, siger Marie Louise, der altså ikke bare flytter hjemmefra til sin egen lejlighed, men godt 6500 km væk til et amerikansk kollegie.

Marie Louise Abild

19 år gammel og stammer fra Haderslev.

Startede sin fodboldkarriere i Moltrup som fem-årig. Har siden spillet for HKF og Kolding Q.

Blev student i sommer og har siden arbejdet i en tøjbutik og på en café - samtidig med at hun har passet sin træning.

Træner 12-14 gange i ugen. Udover fodboldtræning, så står ugens program også på styrketræning og løb.

Har en kæreste.

Skal bo i byen Grand Rapids, hvor hun skal gå på det lokale college. Her skal hun også bo.

Ifølge Wikipedia er der lige omkring 200.000 indbyggere i byen.

Aquinas College, som Marie Louise skal gå på, blev i 2012 kåret som et af midtvestens bedste colleges. Hun får 85 procent af sit ophold betalt.

Og det er ikke uden store sommerfugle i maven, at Marie Louise tager afsted.

- Jeg er altid blevet ramt af hjemve, siger hun.

Men nu hvor muligheden er der, så snupper hun den - hjemve eller ej:

- Det er jo sådan noget som det her, jeg altid har drømt om, og jeg har også arbejdet hårdt for det. Jeg havde bare ikke troet, at det var muligt. Det er heller ikke helt gået op for mig endnu, at jeg skal afsted, siger hun.

Hun glæder sig til at komme afsted, glæder sig til at prøve kræfter med fodbolden på college i USA - og ikke mindst, så glæder hun sig over, at der er blevet lagt mærke til en ung kvinde som hende på fodboldbanen:

- Jeg har kendt mange af drengene fra SønderjyskE. Indsatsen har været den samme, men de får mere ud af det, konstaterer hun.

Coronaen har også været med til at gøre det en smule mere besværligt at komme afsted:

- Jeg nåede lige over på ambassaden den sidste dag, hvor de havde åbent, siger Marie Louise, der skulle hente sit visum til de kommende fire år.

Hun har i den seneste tid også været igennem en lang række corona-test for at sikre, at hun kunne komme afsted.

I første omgang skal hun være i USA frem til maj:

- Så skal jeg afsted igen til august og frem til midt i december, siger hun.

Da avisen talte med Marie Louise var nogle af tingene til de kommende år pakket:

- Jeg har i hvert fald fået et dannebrogsflag med, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce