Annonce
Varde

Mariehaven skal lave mere tv i det kommende år

Det grå vejr ødelagde ikke den gode stemning og det høje humør søndag i Mariehaven i Ansager.

Mariehaven kan blive lidt slidt, når det kommer til tv. Derfor har Helge Engelbrecht og kompagni i Ansager ikke lavet tv fra sommersang i år. Men det rådes der bod på i 2017.

ANSAGER: 2016 har været et lidt atypisk år for koncertstedet Mariehaven i Ansager, når det kommer til tv-produktion. Tidligere har store dele af flagskibet, "Sommersang i Mariehaven" dannet grundlag for tv-optagelser. Men ikke i år. Der har indehaver Helge Engelbrecht og naboerne koncentreret sig om andre former for tv-produktioner.

- Vi har et godt samarbejde med DK 4, siger Helge Engelbrecht.

Det har resulteret i en koncertoptagelse med Neighbours and Friends fra efterårsturneen. Optagelsen er lavet i Musikhuset i Aarhus. Optagelserne fra koncerten skal sendes først i det nye år

Der er desuden lavet en tv-optagelse fra Grindsted Kirke med en julekoncert med titlen "Den nat af alle nætter", som sendes af flere omgange på DK 4 i juletiden.

- Vi valgte ikke at lave tv fra "Sommersang fra Mariehaven" i Mariehaven, fordi optagelserne kan blive lidt for ens, siger Helge Engelbrecht.

Der eksisterer nogle optagelser fra koncerterne i 2016, som dog ikke er lavet med det store udstyr med kraner og lignende. Det er endnu ikke besluttet, hvad disse optagelser skal bruges til.

Men i 2017 bliver der atter lavet tv-optagelser, når der er "Sommersang i Mariehaven". Det er der fem gange, og de fem koncerter vil munde ud i ti programmer, som skal sendes på DK 4.

Det har været et godt år, når det kommer til publikum i Mariehaven - tæt på rekordåret 2015. Der var 6000 i 2016 og 7000 i 2015.

- Jeg ser det ikke som en nedgang. Vi har lavet flere aktiviteter i år som "Sommerdans i Mariehaven" og en festival for handicappede, siger Helge Engelbrecht.

2016 blev også året, hvor koncertrækkerne rykkede over Storebælt. Der var "Sommersang på Sjælland" på herregården Dorthealyst ved Holbæk, og her kom der hele 1800 publikummer, flere end der er plads til i Mariehaven.

- Vi laver atter et arrangement på Dorthealyst i 2017, siger Helge Engelbrecht.

Annonce

Program er næsten klar

80 procent af kunstnerne til "Sommersang i Mariehaven" i 2017 er bestilt.


  • Koncertrækken begynder den 14. maj.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce