Annonce
Sydjylland

Marieskolen håber på valgresultat inden morgenmaden

Eleverne er ret enige om, at Clinton bør vinde valget.
Annonce

Klokken tre ringede vækkeuret. De elever, der rent faktisk havde lukket øjnene, blev vækket igen. Lidt vel tidligt på en skoledag, men anledningen er særlig.

Marieskolen i Tønders elever i 7. og 8. klasse er nemlig i fuld gang med at følge det amerikanske valg. 27 elever for at være helt præcis - tre elever tog nemlig hjem ved 23-tiden, mens otte elever valgte ikke at deltage i "Election Night" - og det var helt frivilligt.

Følg valget på jv.dk/usavalg.

De 27 elever, der valgte at overnatte på skolen, sidder nu samlet og følger med i begivenhederne i USA. Men det er meget forskelligt, hvor meget eleverne ved på forhånd.

- Nogle af dem har fulgt forløbet meget tæt og er super meget inde i stoffet, mens det ligger noget mere fjernt for andre. Men de ved alle, at det er et valg med ret stor betydning -og de hepper selvfølgelig alle på Clinton, fortæller Sarah Røll, der har 7. klasse-eleverne til samfundsfag og som samtidig er leder på Marieskolen.

På skolen, der er privat, har eleverne samfundsfag fra 4. klasse.

Eleverne mødtes på skolen klokken 18, og første punkt på dagsordenen var afhentning af pizza. Derefter var der hygge på programmet indtil nogle elever valgte at få lidt søvn, inden alle altså blev vækket klokken tre.

- Næste punkt på dagsordenen er morgenmad på Tønder Gymnasium klokken 7.30. Vi håber, at der er kommet et resultat inden da, lyder det fra Sarah Røll.

Når morgenmaden er overstået har eleverne almindelig skoledag. Indtil da bliver TV2 News fulgt tæt - og google bliver ofte konsulteret, så de mange valg-tekniske detaljer kan bliver afklaret.

27 elever har været på Marieskolen i nat.
Aftensmaden bestod af pizza.
27 elever har været på Marieskolen i nat.
TV2 News bliver fulgt tæt.
27 elever har været på Marieskolen i nat.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Regionalt

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Danmark For abonnenter

3000 kør-selv-ferier i fare: Sønderjysk rejsebureau kalder mulig tysk nedlukning en katastrofe

Annonce