Annonce
Tønder

Marieskolen leder fortsat efter de rigtige lokaler til børnehave

Leder på Marieskolen, Birgitte Klippert, nummer to fra venstre, fortæller, at det vigtigste i forhold til en kommende børnehave er at finde stedet med de rigtige udendørsområder og faciliteter. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard

Det bliver ikke denne sommer, at Marieskolen åbner den private børnehave Mariehulen. De bygninger, skolen havde kig på, var ikke de bedste til formålet, fortæller leder Birgitte Klippert.

Annonce

Tønder: Tidligere i år meldte Marieskolen ud, at den ville åbne en privat børnehave i Tønder, og håbet var, at de første børn kunne starte denne sommer. Siden har der været stille omkring børnehaven.

- På den ene side går det rigtig fint, for vi har stadig stor interesse og folk, der melder deres børn ind og så videre, og på den anden side så går det lidt langsomt, fordi vi mangler bygninger, fortæller leder på Marieskolen, Birgitte Klippert.

Hun havde håbet på en auguståbning for børnehaven, der har fået navnet Mariehulen.

- Vi har også haft nogle bygninger at se på, men vi endte simpelthen med lige at trække håndbremsen, fordi det skal være det bedste sted til en børnehave, og det var det, vi have i sigte simpelthen ikke, fortæller hun.

- Det vigtigste for os er at få det rigtige sted med de rigtige udendørsområder og de rigtige faciliteter. Så hellere vente lidt længere tid og så finde det rigtige, fortæller Birgitte Klippert, der oplyser, at skolen har kig på et sted i øjeblikket - hun ønsker dog ikke at sige hvor.

Hvornår børnehaven åbner, kan hun ikke sige præcist.

- Realistisk set skal vi nok give det et halvt år eller et år mere, tænker jeg, for at kunne nå at få det bedste sted. Det skal jo gerne være en børnehave, der kan være her i rigtigt mange år, påpeger hun.

Vi har også haft nogle bygninger at se på, men vi endte simpelthen med lige at trække håndbremsen, fordi det skal være det bedste sted til en børnehave, og det var det, vi havde i sigte simpelthen ikke.

Birgitte Klippert, leder på Marieskolen 
Annonce

Mindst 20 tilmeldte

Som tidligere nævnt melder forældre allerede nu deres børn ind i den endnu ikke åbnede børnehave. Ifølge Birgitte Klippert er mellem 20 og 30 børn nu indmeldt i Mariehulen.

Birgitte Klippert fortæller, at forældrene bliver oplyst om, at der ikke er nogen tidshorisont for, hvornår børnehaven åbner.

- Så det er selvfølgelig vigtigt, de siger ja til de pladser, de kan få i de kommunale børnehaver, indtil de ved mere, siger Birgitte Klippert.

Michael Carstensen, der kommer fra Jejsing Børneunivers, er ansat som leder af den kommende børnehave, der forventes af få plads til 32 børn. Resten af personalet ansættes, når en åbningsdato kendes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Regionalt

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Danmark

Live fra pressemøde: 'Smittetal er gået fuldstændig bananas' - hele verdenskortet kan snart blive orange

Annonce