Annonce
Kolding

Marina City møder skepsis i Kystdirektoratet

Kolding Kommune skal kunne overbevise Kystdirektoratet om nødvendigheden af at inddrage noget af søterritoriet her ved Marina Syd til Marina City. Ellers kommer der et veto mod den nye havnebydel. Foto: Søren Gylling

Kolding Kommune og Kystdirektoratet i uformel ping-pong, som skal forebygge, at kommunen får et veto mod Marina City, når de endelige planer kommer ud i offentlig høring.

Kolding: Kolding Kommunes store byudviklingsprojekt Marina City ved Skamlingvejen møder skepsis i Kystdirektoratet, som er en af de helt afgørende myndigheder, der skal give grønt lys.

Det fremgår af en uformel korrespondance mellem kommunens planafdeling og Kystdirektoratet, som JydskeVestkysten har søgt aktindsigt i.

Her kan man læse, at Kystdirektoratet har haft Kolding Kommunes udkast til sin begrundelse for Marina City til gennemlæsning. Når begrundelsen engang er formuleret endeligt færdig, skal den indgå i det plangrundlag for Marina City, som kræver blandt andet Kystdirektoratets godkendelse. Uden den kan havnebydelen ikke realiseres.

Tidsplan

Tidsplanen for Marina City ser således ud:2016: Opstart og tilrettelæggelse.

2017: Design og planlægning.

2018: Salg af byggemuligheder og forberedelse af anlægsprojekter.

2019: Byggerierne begynder.

2020: Lystbådehavnen og de første byggerier tages i brug.

2021: Byggerierne fortsætter over en årrække.

Kolding Kommune får hjælp af Kystdirektoratet til at formulere begrundelsen for, hvorfor det er nødvendigt at inddrage en del af søterritoriet til Marina City. Illustration: Cobe

Spørgsmål

Det er planloven, der kræver, at kommuner skal kunne argumentere godt for det, når de vil inddrage en del af søterritoriet til boligformål.

Til Marina City ønsker kommunen at lægge beslag godt 80.000 kvadratmeter af søterritoriet, men det er der ikke argumenteret godt nok for i det udkast, som Kystdirektoratet har kigget nærmere på, fremgår det af korrespondancen.

I konkrete kommentarer til en stribe afsnit i udkastet skriver Kystdirektoratets medarbejder for eksempel, at "det skal godtgøres, at der ikke er andre steder i Kolding By, hvor der kan ske boligbyggeri", og at "Det skal uddybes, hvorfor Marina City er et ganske særligt tilfælde".

Kystdirektoratet anbefaler, at flere af kommunens formuleringer skal uddybes - såsom, at "Marina City rummer en betydelig samfundsmæssig nytteværdi", og at "den gamle bymidte langt henad vejen er disponeret og planlagt".

Og så stiller den statslige medarbejder direkte spørgsmål til en kommunal formulering om, at "byudvikling og nye funktioner skal placeres omkring og med respekt for Kolding Havn": Hvad med respekt for søterritoriet, som jo også har en miljømæssig funktion, lyder det.

Annonce

Ping-pong

Konstituereret by-og udviklingsdirektør Merete Dissing Pedersen er glad for kommunens ping-pong med Kystdirektoratet, og bemærkningerne til udkastet får hende ikke til at frygte, at Kystdirektoratet vil trykke på den røde stoplampe for Marina City.

- Vi er glade for, at vi har den her ping-pong, og at vi har aftalt med Kystdirektoratet, at de vil læse vores udkast igennem og kommentere det, hvor det er mangelfuldt. For når vi først er ude i høringsperioden, kan der komme et veto. Så det er en fin og naturlig proces og helt efter planen med så komplekst et projekt, som Marina City er, forklarer Merete Dissing.

Hun oplyser, at Kolding Kommune nu arbejder med at underbygge argumentationen for nødvendigheden af at inddrage en del af søterritoriet til boligbyggeri, før den endelige begrundelse bliver sendt ud i offentlig høring sammen med lokalplanforslag og kommuneplantillæg til Marina City.

Det er ikke endeligt bestemt, hvor mange boliger, der skal bygges i Marina City, men 400 har været nævnt. Desuden skal Marina Syd og Lystbådehavn Nord samles i Marina City med i alt 1000 bådepladser.

Annonce
Kolding For abonnenter

Helle har ikke set sin nu afdøde biologiske far, siden hun var fem år gammel: Et opslag på Facebook bragte hende tættere på ham end nogensinde før

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Ligeglad med dagbøder på en million: Tre mands kamp om et elkabel går nu ind i sit tredje år

Esbjerg For abonnenter

Eksperter anbefalede specialklasse til Wibekes søn - alligevel endte han i en almindelig folkeskoleklasse: - De kunne ligeså godt have sat ham i et bur

Haderslev

Far tiltalt for psykisk vold mod søn: 'For sjov' gav han også jævnligt sine drenge og deres mor lammere på skulderen og trælår

Esbjerg

Coop ruster sig inden ny konkurrent kommer: Vil jævne moderne Fakta-butik og bygge ny discount-spydspids

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nej tak til fjernvarmepligt

Navne

Phønix-direktør fylder 60: Paul Erik er ivrig helårsbader

Billund For abonnenter

Jens fylder 100 år: - Jeg har aldrig bekymret mig om ting, jeg ikke kan lave om på

Enkelte ansatte er blevet fyret efter krav om coronapas på job

Haderslev

Is hele året på Torvet: John ismand dropper efterlønnen

Erhverv For abonnenter

Pizzeria havde ingen penge og skyldte 1,4 millioner kroner: Direktør har nu fået tre års konkurskarantæne

Esbjerg

Kommunen får Ribe Biogas til at justere produktionen: - Godt at borgere reagerer på gener

Annonce