Annonce
Debat

Et afpillet stykke fjerkræ

Læserbrev: Det er et noget afpillet stykke fjerkræ, Kystdirektoratet med tilladelsen til opfyld af 8 ha af fjorden har efterladt kommunen med.

Der er ret langt fra flere hundrede boliger afrundet med et højhus midt i fjorden, opfyld af 1/3 af vort nuværende havnebassin, nedrivning af vore nu igen bevaringsværdige kreatureksportstalde og opførelse af nye, en havnefront i cubamahogny, der nu ikke er plads til, liberale erhverv, kontorer, klinikker, håndværksvirksomheder, restauranter og hoteller så langt øjet rækker, kulturelle institutioner, undervisningsfaciliteter, fitness- og wellnessfaciliteter, strandpark, sportsbaner, en højt gageret projektchef, designmanualer og bæredygtighedscertifikater til flere hundrede tusinde kroner og til en tilladelse til at anlægge noget så overkommeligt som en lystbådehavn med parkerings- og oplagspladser samt grejskure og klubhuse, som vi stort set allerede har.

Guderne må vide, hvad de 8 ha skal bruges til ud over at bidrage til forureningen af Lillebælt.

Annonce

Betingelserne for tilladelsen til opfyld, som vi har påklaget, ligner meget de vilkår, der fortsat gælder for det eksisterende landareal. Arealerne skal tilhøre kommunen, de må ikke udstykkes, og de må ikke sælges. Det forhindrer ikke, at der om muligt kunne opføres boliger, restauranter, hoteller mv. på grund lejet af kommunen, men det svækker unægtelig investeringslysten og lånemulighederne. En udlejning vil ikke på kortere sigt tilføre kommunen likviditet.

Betingelserne for tilladelsen til opfyld, som vi har påklaget, ligner meget de vilkår der fortsat gælder for det eksisterende landareal.

Ligger man her til, at boligerne skal placeres i et område, der er belastet af støj fra Skamlingvejen og af støj, lugt og støv fra havnevirksomhederne, den betydelige tomgang i de senest opførte udlejningsbyggerier, de mange byggerier der er under opførelse og under planlægning, får man lyst til at spørge Merete Dissing, om investorerne stadig står derude og tripper og kun venter på at komme i gang!

Kystdirektoratets tilladelse er betinget af, at der foreligger en gyldig lokalplan, der omfatter hele anlægget. Den lokalplan, der blev vedtaget i januar, omfatter ikke hele anlægget og den er ikke gyldig, idet den ikke er i overensstemmelse med Planklagenævnets afgørelse fra sidste år. Der skal således vedtages en ny, og det er ikke alene vore klager, der sætter projektet i stå.

I øvrigt synes kommunen at have grebet sagen forkert an. Ud over selvsagt at gøre sig fuld fortrolig med lovgivningen og Kystdirektoratets praksis på området burde man, i stedet for at satse på, at de vilkår der i sin tid blev stillet som betingelse for anlægget af den nuværende lystbådehavn ikke kom til vort kendskab, som det første have afklaret med Kystdirektoratet.

Der var heller ingen grund til at vedtage en lokalplan for området, førend man kendte vilkårene. Så vidt det ses, er der ikke en eneste person eller organisation, der ikke har kunnet se mening i at lægge lystbådehavnene sammen på syd. Når vi og andre har gjort indsigelser mod projektet i sin nuværende form, er det fordi vi holder af vores smukke fjord, vort unikke havnemiljø og det smukke stykke strandvej som mange mennesker har glæde af.

Det er vores opfattelse, at indgrebet i fjorden kan begrænses betydeligt og udføres på en sådan måde, at uddybningsmaterialet kan bortskaffes uden at belaste Lillebælt.

Vi har forstået, at en væsentlig del af midlerne til anlæggelsen af lystbådehavnen vil skulle tilvejebringes ved salg af byggerettigheder til boliger, restauranter, liberale erhverv m.v. Vi disponerer ikke borgernes penge, men i givet fald ville vi nok revidere budgettet og søge sikret at pengene kom i kassen førend vi påbegyndte anlægget.

Annonce
Debat For abonnenter

Kommentar: Dette er Socialdemokratiets største mulighed for at vælte borgmesteren, men hvor langt vil de strække sig?

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Millionfabrik med flere eksplosionsbrande i bagagen har kurs mod Esbjerg

Sydjylland For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Varde

Hun bor i sommerhus, han bor på plejehjem: Da Jørn og Bente skulle nyde deres otium, kunne han pludselig ikke få vejret

Billund For abonnenter

Nyt boligkvarter får cirka en kilometer til fremtidig motorvej: Støjberegninger viser, at støjen går til kanten af det tilladte

Haderslev

Indsamling til Hjertegaven: Nu kan du danse i den gode sags tjeneste

Vejen For abonnenter

I Andst står de på venteliste for at tage ansvar: "Socialminister" Susanne Pedersen udvikler fremtidens ledere

Debat

Debat: Lad os sammen skabe et Danmark uden hjemløshed

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderjyske Herrehåndbold

JV erfarer: Thomas Mogensen stopper karrieren og fortsætter i SønderjyskE i ny rolle

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Kultur

Kulturprisen er tilbage med kendt revyskuespiller i dommerkomitéen: Du kan være med til at finde årets vinder

Tønder For abonnenter

Tønders store industrivirksomheder hårdt ramt af corona-krisen: Dumper ned ad Top1000-liste

Kultur

"Onkel"-instruktør Frelle Petersen vil røre os igen i ny film om sorg - modtageren af JydskeVestkystens kulturpris klar til at udpege ny vinder i 2022

Annonce