Annonce
Sport

Mark Cavendish har chefens opbakning i jagt på Tour-rekord

Kenzo Tribouillard/Ritzau Scanpix
Rod Ellingworth tror stadig på, at Mark Cavendish kan tage rekorden for flest Tour-etapesejre fra Eddy Merckx.

Det er næsten to år siden, at sprinteren Mark Cavendish senest kom først over målstregen i et cykelløb, men den 34-årige brite øjner stadig en stor rekord.

Hans holdskifte til Bahrain-McLaren - som holdet retteligt hedder fra den kommende sæson - skal være nøglen til, at han øger antallet af etapesejre i Tour de France, så han bliver løbets mest vindende nogensinde.

Cavendish har vundet 30 Tour-etaper, mens legenden Eddy Merckx har vundet 34.

Rod Ellingworth, der er sportslig leder hos Bahrain-McLaren, er overbevist om, at Cavendish har, hvad der skal til for at slå rekorden.

- Når Mark har det godt, er i god form og er motiveret, så er han en af de teknisk bedste sprintere i verden. Rekorden bliver en udfordring, men det er en god udfordring at have.

- Jeg er sikker på, at det stadig er hans ambition at slå den, og jeg ved, det er muligt. Han er en vinder - sådan er hans mentalitet, siger Rod Ellingworth.

- Vi vil alle elske at se ham ved Touren. Fra de første samtaler med Mark har det været tydeligt, at det handler om komme til Touren, tilføjer han.

De to kender hinanden fra både det britiske landshold og fra det hedengangne Team Sky, hvor de nåede at være samtidig.

Ellingworth har tidligere understreget, at Mark Cavendish ikke har fået en kontrakt med Bahrain-McLaren for gammelt venskabs skyld. Han ser heller ingen grund til bekymring over, at man skal tilbage til februar 2018 for at finde sprinterens seneste sejr.

- Selv i de sidste to år har man kunnet se, at han er gået ind til alle sine løb med en tro på, at han kan vinde, og han har undret sig over, hvorfor det ikke er sket. For mig handler det om, at han nu skal vinde et hvilket som helst løb og så starte derfra, siger Ellingworth.

Cavendish er også blevet genforenet med Roger Hammond, som var sprinterens sportsdirektør i tiden hos Dimension Data.

Sprinteren fortæller, at han ikke har nogen intention om at skuffe dem.

- Det er to mennesker, som er dygtige til deres arbejde. Jeg er heldig, at jeg har arbejdet sammen med dem, for det er nogle af de hårdest arbejdende og klogeste hjerner i cykling, siger Mark Cavendish.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];