Annonce
Sport

Mark Pederson henter sin første finske forward

Energy-cheftræner Mark Pederson har hentet en finsk forward til den kommende sæson. Foto: John Randeris

Esbjerg Energys halspeaker får nok at gøre i den kommende sæson, hvor der af lavet aftale med Eetu-Ville Arkiomaa fra Finland.

Den 24-årige finne bliver den første finske spiller under le­delse af Mark Pederson, der ellers har haft en forkærlighed for at hente nord­amerikanske spillere, der vil kickstarte en karriere i europæisk ishockey.

Den nye mand har spillet mere end 200 kampe i den bedste- og næstbedste finske liga. Det har blandt andet været hos etablerede finske klubber som Blues, HPK og senest hos TUTO Hockey.

I foråret prøvede Eetu-Ville sig af for første gang ud for hjemlandets grænser, da han blev hentet til den østrigske klub EHC Lustenau. Her spillede han 7 kampe og leverede hele 13 point.

- Arkiomaa er en rigtig stærk skøjteløber med god teknik og masser af udvik­lingspotentiale. Han fik tidligere i år smag for at prøve andet end Finland, og vi er meget glade for, at det bliver her hos os.

- Han kan spille både center og wing, så det bliver en spiller, vi får stor gavn af i flere af spillets aspekter, vurderer cheftræner Mark Pederson.

Og Arkiomaa er topmotiveret.

-

- Jeg glæder mig til at komme til et hold, der har ambitioner om at gå hele vejen, lyder meldingen fra Eetu-Ville Arkiomaa.

Med tilgangen af Eetu-Ville Arkiomaa har Esbjerg Energy nu fire importspillere på plads. I klubben forventer man, at der skal hentes yderligere to udenlandske spillere frem mod sæsonstarten.

Truppen tæller lige nu to målmænd, fem backs og syv forwards.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce