Annonce
Sport

Mark Pederson henter sin første finske forward

Energy-cheftræner Mark Pederson har hentet en finsk forward til den kommende sæson. Foto: John Randeris

Esbjerg Energys halspeaker får nok at gøre i den kommende sæson, hvor der af lavet aftale med Eetu-Ville Arkiomaa fra Finland.

Den 24-årige finne bliver den første finske spiller under le­delse af Mark Pederson, der ellers har haft en forkærlighed for at hente nord­amerikanske spillere, der vil kickstarte en karriere i europæisk ishockey.

Den nye mand har spillet mere end 200 kampe i den bedste- og næstbedste finske liga. Det har blandt andet været hos etablerede finske klubber som Blues, HPK og senest hos TUTO Hockey.

I foråret prøvede Eetu-Ville sig af for første gang ud for hjemlandets grænser, da han blev hentet til den østrigske klub EHC Lustenau. Her spillede han 7 kampe og leverede hele 13 point.

- Arkiomaa er en rigtig stærk skøjteløber med god teknik og masser af udvik­lingspotentiale. Han fik tidligere i år smag for at prøve andet end Finland, og vi er meget glade for, at det bliver her hos os.

- Han kan spille både center og wing, så det bliver en spiller, vi får stor gavn af i flere af spillets aspekter, vurderer cheftræner Mark Pederson.

Og Arkiomaa er topmotiveret.

-

- Jeg glæder mig til at komme til et hold, der har ambitioner om at gå hele vejen, lyder meldingen fra Eetu-Ville Arkiomaa.

Med tilgangen af Eetu-Ville Arkiomaa har Esbjerg Energy nu fire importspillere på plads. I klubben forventer man, at der skal hentes yderligere to udenlandske spillere frem mod sæsonstarten.

Truppen tæller lige nu to målmænd, fem backs og syv forwards.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Udendørs designerlampe revet ned og stjålet

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce