Annonce
Sport

Mark Pederson: Målet har ikke ændret sig

Esbjerg Energys træner Mark Pederson tror på, at hans hold kan vende tingene rundt i anden halvdel af sæsonen. Arkivfoto: Chresten Bergh

På trods af en skuffende første halvdel af sæsonen har målet hos Esbjerg Energy ikke ændret sig. Det fortæller Mark Pederson, der tror på, at holdet nu er på vej i den rigtige retning.

Status: Hele 22 point er Esbjerg Energy efter topholdet Rungsted efter lidt over halvdelen af grundspillet. Det er dog stadig mere end nok til en slutspilsgivende plads, og så kan alt ske. Det ved træner Mark Pederson alt om, og derfor er han også stadig fortrøstningsfuld forud for resten af sæsonen.

Hvilke ting har fungeret godt indtil videre i sæsonen?

- Generelt har der været en del mere negativt end positivt at sige om vores sæson indtil nu. Hvis vi skal finde det positive, så synes jeg, at vores spil fem mod fem har været stærkt. Jeg synes også, at vores undertals- og overtalsspil er blevet bedre i de seneste par kampe. Det er nogle meget kritiske områder, og det er vigtigt, for det kan komme til at gøre en stor forskel i sæsonen.

Hvilke ting har fungeret mindre godt?

- Vi har haft nogle dårlige perioder, hvor vi har haft nogle gode føringer mod både gode og mindre gode hold, hvor vi ikke har været i stand til at holde det. Og med det kom også alle de små ting som manglende selvtillid, for mange udvisninger, dumme spil og mål imod.

- Det har vist, hvor vigtigt det er at kunne holde dampen oppe i 60 minutter, og det har været vores fokus på det seneste. Det gælder om at kunne holde momentum og også at kunne skifte momentum. Hvis du har haft et dårligt skift, så er du nødt til bare at lære af det, ændre det og lægge det bag dig.

Annonce

Optakt


  • Ishockey, ligaen
  • Torsdag klokken 19.00: Esbjerg Energy - SønderjyskE
  • JV tipper: 2-3

Fire stærke kæder

I har nu spillet mod alle hold to eller tre gange. Hvordan ser du holdets styrke i forhold til de andre hold i ligaen?

- Generelt ser jeg vores styrke i fem mod fem-spillet. Når vi har alle mand spilleklar, så synes jeg, at vi har fire kæder, som kan udfordre og matche alle hold i ligaen. Vi har fået nye spillere ind i form af Brett Bellemore og Brady Austin, og de er stadig ved at tilpasse sig, men de vil gøre holdet mere solidt og give mere sikkerhed, og så har vi også to gode målmænd, som kan give os muligheden for at nå langt. Jeg synes, at vi har et meget balanceret hold.

Hvad er dit mål for sæsonen og har det ændret sig siden begyndelsen?

- Jeg tror ikke, og der bør heller ikke være et hold i ligaen, som ikke har et mål om at komme til at spille finaleserien, og det har ikke ændret sig for os, selvom vi har startet sæsonen i den svagere halvdel. Det handler om processen for at komme derhen, og vores hold er begyndt at spille bedre ishockey, og holdet skal blive ved med at vokse for at give os den bedste chance.

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce