Annonce
Esbjerg

Markant Esbjerg-advokat slutter karrieren

Advokat Jørgen L. Jensen, Dahl Advokatfirma, indstiller karrieren med udgangen af juni måned. Pressefoto
Efter et 46-årigt langt virke indstiller advokat Jørgen L. Jensen, 75 år, med udgangen af juni sin karriere. I den brede offentlighed var Jørgen L. Jensen kendt som en markant bestyrelsesformand for EfB i næsten 15 år.

Esbjerg: En af Esbjerg kendte erhvervsadvokater, Jørgen Lauridsen Jensen, afslutter ved udgangen af juni 46 års virke og indstiller i en alder af 75 år advokatkarrieren. Sidste arbejdsdag hos Dahl Advokatfirma, Esbjerg, er fredag den 28. juni.

Foruden et væld af opgaver i erhvervslivet var Jørgen L. Jensen meget markant bestyrelsesformand i EfB Elite A/S i mange år i årene fra 1998 til 2012, hvor Esbjerg igen etablerede sig blandt landets bedste fodboldklubber.

Jørgen L. Jensen blev cand.jur. fra Aarhus Universitet i 1972 og blev 1. maj det følgende år ansat hos Advokatfirmaet Kjer & Høgh Hansen, Esbjerg, som han i 1976 blev medejer af. I 1978 etablerede han eget advokatfirma og drev sammen med blandt andre advokat Lars Ulrik Advokatfirmaet Arnen i Kirkegade frem til 2011. Arnen valgte den 1. juli 2011 at fusionere med Dahl Advokatfirma på Dokken i Esbjerg.

- Jeg har gennem årene været begunstiget af at møde mange interessante klienter, flittige og dedikerede personligheder, hvoraf en del tilbage fra 1970’erne fortsat vil være klienter hos Dahl Advokatfirma, når jeg stopper. Mit udgangspunkt for at virke som advokat har været tilgængelighed, engagement og hurtig behandling af sagerne, siger Jørgen L. Jensen.

Annonce

Jeg er privilegeret ved at have de to børnebørn, Totte og Fillip, som spiller henholdsvis fodbold og golf – to interesser, som også har præget og vil præge mit fremtidige liv.

Jørgen L. Jensen, advokat, Dahl Advokatfirma

Interessante opgaver

Der har gennem årene været mange spændende og tidskrævende opgaver, og udgangspunktet har til enhver tid været at opnå det bedst mulige resultat for den enkelte klient.

Nogle sager har brændt sig stærkere fast i erindringen end andre og har ledt til yderligere opgaver gennem årene. Blandt mange eksempler kan nævnes: Haahr-brødrenes salg af HTH Køkkener i 1983 og det efterfølgende samarbejde med Henton A/S i Silkeborg – forsøget på at redde Esbjerg Seminarium - Varde Bank og det senere bestyrelsesarbejdet i Sydbank - 15 år som advokat for Kløver Mælk og fusionen med MD - Cocio Chokolademælk tilbage på Esbjerg-hænder - Granly Gruppen A/S og IAT’s udvikling – og ikke mindst genrejsningen af Esbjerg fB fra 1998 til 2012, herunder indvielsen af Blue Water Arena i 2009.

Jørgen L. Jensen arbejdede i årene som formand for EFB hårdt og indædt for at forbedre faciliteterne og rammerne for topfodbolden i Esbjerg.

– Når de og andre sager brænder sig fast på nethinden skyldes det utvivlsomt de mange og lange arbejdsdage, hvor det ofte var nødvendigt at tage natten med for at opnå et resultat. I de første år var det retssagerne i byret, landsret og højesteret, jeg primært beskæftigede mig med. Senere har bestyrelsesarbejde i udviklingsorienterede og gode virksomheder flere steder i Jylland – naturligvis også i Esbjerg – optaget det meste af min tid, siger Jørgen L. Jensen.

Jeg er privilegeret

Han betoner, at opgaverne gennem de 46 år er løst i samarbejde med mange gode medarbejdere og kolleger.

- Det bliver svært, når døren lukkes for mit vedkommende hos Dahl Advokatfirma. Herefter vil fremtiden formes af enkelte bestyrelsesopgaver i virksomheder, en opgave som voldgiftsdommer og ikke mindst samværet med familien. Jeg er privilegeret ved at have de to børnebørn, Totte og Fillip, som spiller henholdsvis fodbold og golf – to interesser, som også har præget og vil præge mit fremtidige liv, siger Jørgen L. Jensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce