Annonce
Sydjylland

Markant fald i anmeldte tyverier og indbrud: Her er de syddanske kommuner med færre anmeldelser

Politiet har haft færre sager om indbrud og tyverier at tage sig af det seneste år i flere kommuner i Syddanmark. Arkivfoto: Palle Herløv
Færre danske hjem får besøg af indbrudstyve, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det positive fald gælder også flere kommuner i Syddanmark.
Annonce

Indbrud: Der er blevet længere mellem, at danskere kommer hjem til en bolig, hvor ubudne gæster med lange fingre har været på besøg. Antallet af ejendomsforbrydelser, der både inkluderer indbrud og tyveri, er nemlig faldet med hele 39 procent siden 2009. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Størstedelen af indbrudene går ud over private hjem. De tæller for halvdelen af de i alt 71.702 anmeldte ejendomsforbrydelser i årets tredje kvartal.

I flere af de syddanske kommuner er det generelt blevet tryggere at bo. Syd- og Sønderjyllands Politi og Sydøstjyllands Politi har nemlig i flere kommuner modtaget færre anmeldelse af tyveri og indbrud, når man ser på tallene fra fjerde kvartal i 2018 til og med tredje kvartal i 2019.

Antallet af anmeldte indbrud og tyverier er faldet i både Billund, Haderslev, Sønderborg, Fanø, Varde, Vejen, Aabenraa og Kolding. Det er kun i Tønder og Esbjerg, at kurven ikke er vendt til det positive. I Tønder er der både registreret flere tyverier og indbrud, mens der er Esbjerg har været flere tilfælde af anmeldte indbrud, men færre tyverier.

I 2018 blev knap hver tredje indbrudssag i Danmark henlagt uden efterforskning. Det skriver Jyllands-Posten, som har fået indsigt i tal fra Rigsadvokaten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Partier afviser regeringens forslag om krav om mundbind i det offentlige rum: - Det kom som en tyv om natten

Annonce