Annonce
Sydjylland

Markant fald i anmeldte tyverier og indbrud: Her er de syddanske kommuner med færre anmeldelser

Politiet har haft færre sager om indbrud og tyverier at tage sig af det seneste år i flere kommuner i Syddanmark. Arkivfoto: Palle Herløv
Færre danske hjem får besøg af indbrudstyve, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det positive fald gælder også flere kommuner i Syddanmark.

Indbrud: Der er blevet længere mellem, at danskere kommer hjem til en bolig, hvor ubudne gæster med lange fingre har været på besøg. Antallet af ejendomsforbrydelser, der både inkluderer indbrud og tyveri, er nemlig faldet med hele 39 procent siden 2009. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Størstedelen af indbrudene går ud over private hjem. De tæller for halvdelen af de i alt 71.702 anmeldte ejendomsforbrydelser i årets tredje kvartal.

I flere af de syddanske kommuner er det generelt blevet tryggere at bo. Syd- og Sønderjyllands Politi og Sydøstjyllands Politi har nemlig i flere kommuner modtaget færre anmeldelse af tyveri og indbrud, når man ser på tallene fra fjerde kvartal i 2018 til og med tredje kvartal i 2019.

Antallet af anmeldte indbrud og tyverier er faldet i både Billund, Haderslev, Sønderborg, Fanø, Varde, Vejen, Aabenraa og Kolding. Det er kun i Tønder og Esbjerg, at kurven ikke er vendt til det positive. I Tønder er der både registreret flere tyverier og indbrud, mens der er Esbjerg har været flere tilfælde af anmeldte indbrud, men færre tyverier.

I 2018 blev knap hver tredje indbrudssag i Danmark henlagt uden efterforskning. Det skriver Jyllands-Posten, som har fået indsigt i tal fra Rigsadvokaten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Kolding For abonnenter

Piger på Frørupskolen til ansat: - Jeg slår dig ihjel

Annonce