Annonce
Aabenraa

Markant flere elever på sosu-uddannelserne

Lotte Dalegaard Pedersen er direktør for Social- og Sundhedsskolen Syd, og hun kan glæde sig over, at der bliver nok at se til næste år. Arkivfoto: André Thorup

187 elever tjekker ind på Social- og Sundhedsskolen Syd i Aabenraa efter sommerferien. Det er markant flere end sidste år.

Aabenraa: Når ledelsen og medarbejderne på Social- og Sundhedsskolen Syd i Aabenraa møder op efter sommerferien, vil der være en del flere nye elever at hilse på end normalt på uddannelserne til sosu-hjælper, sosu-assistent og pædagogisk assistent.

Der er 82 nye elever på Grundforløb 1 og 105 på Grundforløb 2 mod 60 og 92 sidste år. Det er sammenlagt en fremgang fra 152 til 187. Der er også 30 nye på EUX-Velfærd mod 20 sidste år. Og 33 på uddannelsen til pædagogisk assistent mod 27 i 2017. Desuden har 59 sosu-hjælpere valgt at videreuddanne sig til sosu-assistenter. Sidste år var tallet 48.

Skolens direktør, Lotte Dalegaard Pedersen, mener, at der er flere forklaringer på den større interesse for uddannelserne.

- Skolen har været meget aktiv med at få vores målgruppe i tale på uddannelsesmesser, infomøder, brobygningsforløb og ikke mindst sociale medier, og vi har et tæt samarbejde med folkeskolernes og gymnasiernes vejledere, siger Lotte Dalegaard Pedersen.

Annonce

Skolen har været meget aktiv med at få vores målgruppe i tale.

Lotte Dalegaard Pedersen, direktør på Social- og Sundhedsskolen Syd

Blandet godt sammen

Chefen for rekruttering, Ketty Avbæk Larsen, tilføjer, at Social- og Sundhedsskolen Syd i Aabenraa har sat både spotlight og blinklys på de spændende og vigtige uddannelser, skolen tilbyder.

Samtidig har skolen også fokus på at være en sund skole. Ikke med den store pegefinger, men med folkus på fællesskaber.

- Sammen med Meyers Madhus har vi lavet events med mad som tema, og vi er næsten i mål med den nye kantine med sjov og varieret og langt sundere mad. Vi har også indført lektiecafé, fredagsbar, skolefester og en række andre fællesaktiviteter, så eleverne fra mange forskellige hold bliver blandet godt sammen og lærer hinanden at kende på tværs af uddannelsesretning og årgange, siger Ketty Avbæk Larsen.

Lotte Dalegaard Pedersen tror også, at forårets overenskomstforhandlinger har spillet en rolle i forbindelse med den store fremgang i elevtallet.

- Både sosu-eleverne og de uddannede i faget fik et godt resultat ved overenskomstforhandlingerne. Det var tiltrængt, synes jeg, som et tydeligt signal om, at sosu'ernes arbejde er betydningsfuldt for samfundet og de mennesker, der har brug for hjælp, siger Lotte Dalegaard Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce