Annonce
Aabenraa

Markant flere elever på sosu-uddannelserne

Lotte Dalegaard Pedersen er direktør for Social- og Sundhedsskolen Syd, og hun kan glæde sig over, at der bliver nok at se til næste år. Arkivfoto: André Thorup

187 elever tjekker ind på Social- og Sundhedsskolen Syd i Aabenraa efter sommerferien. Det er markant flere end sidste år.

Annonce

Aabenraa: Når ledelsen og medarbejderne på Social- og Sundhedsskolen Syd i Aabenraa møder op efter sommerferien, vil der være en del flere nye elever at hilse på end normalt på uddannelserne til sosu-hjælper, sosu-assistent og pædagogisk assistent.

Der er 82 nye elever på Grundforløb 1 og 105 på Grundforløb 2 mod 60 og 92 sidste år. Det er sammenlagt en fremgang fra 152 til 187. Der er også 30 nye på EUX-Velfærd mod 20 sidste år. Og 33 på uddannelsen til pædagogisk assistent mod 27 i 2017. Desuden har 59 sosu-hjælpere valgt at videreuddanne sig til sosu-assistenter. Sidste år var tallet 48.

Skolens direktør, Lotte Dalegaard Pedersen, mener, at der er flere forklaringer på den større interesse for uddannelserne.

- Skolen har været meget aktiv med at få vores målgruppe i tale på uddannelsesmesser, infomøder, brobygningsforløb og ikke mindst sociale medier, og vi har et tæt samarbejde med folkeskolernes og gymnasiernes vejledere, siger Lotte Dalegaard Pedersen.

Skolen har været meget aktiv med at få vores målgruppe i tale.

Lotte Dalegaard Pedersen, direktør på Social- og Sundhedsskolen Syd
Annonce

Blandet godt sammen

Chefen for rekruttering, Ketty Avbæk Larsen, tilføjer, at Social- og Sundhedsskolen Syd i Aabenraa har sat både spotlight og blinklys på de spændende og vigtige uddannelser, skolen tilbyder.

Samtidig har skolen også fokus på at være en sund skole. Ikke med den store pegefinger, men med folkus på fællesskaber.

- Sammen med Meyers Madhus har vi lavet events med mad som tema, og vi er næsten i mål med den nye kantine med sjov og varieret og langt sundere mad. Vi har også indført lektiecafé, fredagsbar, skolefester og en række andre fællesaktiviteter, så eleverne fra mange forskellige hold bliver blandet godt sammen og lærer hinanden at kende på tværs af uddannelsesretning og årgange, siger Ketty Avbæk Larsen.

Lotte Dalegaard Pedersen tror også, at forårets overenskomstforhandlinger har spillet en rolle i forbindelse med den store fremgang i elevtallet.

- Både sosu-eleverne og de uddannede i faget fik et godt resultat ved overenskomstforhandlingerne. Det var tiltrængt, synes jeg, som et tydeligt signal om, at sosu'ernes arbejde er betydningsfuldt for samfundet og de mennesker, der har brug for hjælp, siger Lotte Dalegaard Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce