Annonce
Tønder

Markant flere ledige kommer i beskæftigelse i Tønder Kommune

Tønder Kommune har succes med at få kontanthjælpsmodtagere i job, inklusive dem på integrationsydelse. Arkivfoto.

Det seneste år er ledigheden i Tønder Kommune faldet med knap 21 procent. Cirka 80 procent af kontanthjælpsmodtagerne er kommet i ordinære jobs, mens det samme gælder for 25 procent af integrationsydelsesmodtagerne

TØNDER: Opdateret: Tidligere fremgik et forkert tal for antallet af jobparate på integrationsydelse. Tallet er nu rettet.

Flere borgere i Tønder går fra at være offentligt forsørget til at komme i arbejde eller uddannelse.

Inden for det seneste år, nærmere bestemt fra maj 2017 til maj 2018, har der været et fald i ledigheden på knap 21 procent.

- Cirka 80 procent af de jobparate borgere på kontanthjælp er kommet i ordinært arbejde, oplyser fagchef i sundhed og arbejdsmarked, Anne-Mette Dalgaard.

For de jobparate på integrationsydelse ser det lidt anderledes ud. Tendensen er ganske vist, at mange af dem foretrækker ordinære jobs og tager imod et sådant frem for at uddanne sig. En fjerdedel af de jobparate på integrationsydelse er p.t. kommet i ordinært arbejde, mens cirka 60 procent er kommet under uddannelse. De er nu på SU, og VUC har overtaget deres integrationsforløb.

Anne-Mette Dalgaard erkender, at det gode resultat, hvad angår faldet i ledighed, først og fremmest skyldes den øgede beskæftigelse i hele landet. Men det har også haft betydning, at jobcenteret sætter tidligt ind, når folk bliver ledige, og sørger for at opkvalificere dem.

Et godt parløb mellem kommunen og virksomhederne har også været medvirkende:

- Vi har et panel af 13 virksomheder, hvor vi taler om beskæftigelsesindsatsen og hvordan vi kan gøre det bedre i fællesskab. Vi har også et 'Partnerskab for Fremtidens Arbejdskraft' med uddannelsesinstitutioner, faglige organisationer, lokale virksomheder og Arbejdsmarkedsudvalget, fortæller Anne-Mette Dalgaard.

Antallet af jobparate kontanthjælpsmodtagere er faldet fra 102 fuldtidspersoner i maj 2017 til 45 fuldtidspersoner i maj 2018, mens antallet af jobparate på integrationsydelse er faldet fra 140 fuldtidspersoner i maj 2017 til 69 fuldtidspersoner i maj 2018. Tallene kan blive påvirket af, at borgere flytter fra kommunen.

Disse såkaldt jobparate er de ledige, som er klar til at begynde i et job modsat dem, der i jobcentersprog kaldes aktivitetsparate, som har andre udfordringer end kun ledighed, eksempelvis helbredsproblemer.

Jobparate ledige, der er kommet i ordinær beskæftigelse eller ordinær uddannelse, tæller således ikke længere med i ledighedsstatistikken. Ledige i virksomhedspraktik eller job med løntilskud tæller dog fortsat med som ledige.

Har prioriteret penge

Jan Voss Hansen (DF), der er formand for arbejdsmarkedsudvalget, fortæller, at kommunen i 2017 valgte at investere 5,8 millioner kroner i jobcentrene.

- Det har vi haft succes med, og i 2018 investerer vi igen 5,8 millioner, siger han.

Jan Voss er glad for det nye forum 'Partnerskab for fremtidens arbejdskraft', som blev etableret i maj-juni i år. Der har indtil videre været ét møde.

- Det særligt gode ved det forum er, at vi finder ud af, hvor knasterne ligger begravet, og hvor vi kan blive dygtigere til at hjælpe hinanden med beskæftigelsesindsatsen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce