Annonce
Kultur

Markant skulptur har stået på Banegårdspladsen i mere end 30 år: Nu vil ny lejer af nabobygning have den fjernet

Det er skulpturen her, som mange formentlig kender, da den har stået på Banegårdspladsen siden 1990. Nu undersøges en ny placering til skulpturen, hvor den vil komme mere til sin ret, lyder det fra formanden for kulturudvalget, Eva Kjer Hansen. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Siden 1990 har skulpturen "Tanker om en bro" stået på Banegårdspladsen, men det er snart fortid. Kulturudvalget er nemlig i gang med at undersøge en ny placering til den markante skulptur.

Kolding: Skulpturen "Tanker om en bro" af Poul Isbak, som har stået på Banegårdspladsen siden 1990, skal have ny placering i byen.

Det sker efter ønske fra Tobbers Ønskebrønd, som lejer det gamle Posthus ved banegården, hvor man mener, at skulpturen skygger for indgangspartiet og hæmmer ønsket om mere liv og åbenhed i huset.

Kulturudvalgsformand Eva Kjer Hansen er enig i, at skulpturen skal have en ny placering, men flyttedagen er ikke lige rundt om hjørnet.

Annonce

- Vi er i gang med at lave en egentlig kunststrategi for kommunen, hvor vi drøfter, hvordan vi fremover skal prioritere kunst og hvordan, vi kan gøre den eksisterende kunst mere synlig, og her indgår et arbejde omkring skulpturen på Banegårdspladsen, siger Eva Kjer Hansen med henvisning til, at man fortsætter det arbejde, som det tidligere kulturudvalg i 2021 igangsatte, hvor man årligt afsætter 200.000 kroner til kunst i byrummet:

- Vi er helt med på, at skulpturen ikke kommer til sin ret, hvor den står placeret lige nu, men vi synes samtidig ikke, at det giver mening først at bruge penge på at flytte den på et lager og derefter til en ny placering, siger Eva Kjer Hansen.

Ingen hovsa-løsninger

Hun skyder på, at der formentlig vil gå omkring et års tid, før man er færdig med at kigge på strategien, og dermed også ved, hvor skulpturen fremover skal placeres.

- Vi har ikke lyst til at lave en hovsa-løsning, så vi skal have fundet den mest hensigtsmæssige placering til skulpturen, siger Eva Kjer Hansen.

Hun nævner samtidig, at man i udvalget er meget lydhør over for gode ideer og input til, hvor "Tanker om en bro" fremover skal stå.

Om skulpturen

Tilbage i december 1988 meldte kulturudvalget, at man arbejdede med et forslag om bestilling af et kunstværk til Banegårdspladsen, betalt af daværende Post- og Telegrafvæsenet, DSB og Kolding Kommune, således at hver betalte en tredjedel.

Den samlede økonomiske ramme udgjorde 750.000 kr. fordelt med 250.000 kr. til P&T, DSB og Kolding Kommune (Kulturudvalget 130.000 kroner og teknisk udvalg 120.000 kroner.

Fire kunstnere blev indbudt til en lukket konkurrence, hvor billedhugger Poul Isbak og hans skulptur ”Tanker om en bro” løb med sejren.

Skulpturen blev opstillet og afsløret 8. september 1990.

Annonce
Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Haderslev For abonnenter

Det krævede et prisdyk på 50 procent: Sønderjyllands billigste hus er endelig blevet solgt

EfB For abonnenter

Live: EfB spiller sæsonens sidste kamp - følg opgøret minut for minut

Sydjylland

Avisens journalist endte på Tour de France-etape ved et rent tilfælde: Nu deler han ud af sine tips og gode råd, så du selv kan cykle turen

Se med her: Statsministeren svarer på læsernes spørgsmål op til folkeafstemningen

Vejen

Fester tager overhånd og det flyder med glasskår og affald: Nu spærrer vikingerne område af for privatfester

Sydjylland For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Navne For abonnenter

Morten har brugt 250.000 kroner på sin sportsvogn: Nu tør han ikke at køre i den

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Sønderborg For abonnenter

Direktøren faldt pladask for frisøren: Jeg måtte ha' hende

Tønder For abonnenter

Efter 13 udsendelser med Forsvaret tog Lars på dannelsesrejse - nu har hans liv fået ny mening

Navne For abonnenter

Forfatter Jakob Hero maler med ord: Inspirationen kommer fra en sønderjysk provinsby

Annonce