Annonce
Esbjerg

Markedsdag og standup-show markerede Ribes genåbning

Turisterne manglede til årets første torvedag i Ribe, men den lune sommersdag trak alligevel mange gæster til Ribe. Dog ikke for at købe de hjemmelavede huer, mens ostene fra Jernved Mejeri trak masser af kunder til. Foto: Kåre Welinder
Fredagens markedsdag i Ribe med Torvedag og drive in-standup på Hovedengen var en hyggelig markering af Ribes genåbning. Dog manglede turisterne, men håbet er, at de nu kommer efter statsminister Mette Frederiksens delvise genåbning af Danmarks grænser, hvor man også kan håbe der kommer styr på byens regler for afstandskrav.
Annonce

Ribe: Det har været en fin dag, men vi mangler turisterne.

Selv uden tyskere, nordmænd og hollændere var der dog fint med liv blandt Rives handlende og restaurationer fredag eftermiddag, men flere af de handlende på Skibbroens torvedag sagde samstemmende, at de glædede sig til, at turisterne vendte tilbage til byen.

Dette har de dog nu en forhåbning om sker efter statsminister Mette Frederiksens pressemøde fredag kl. 14 om genåbning af Danmarks grænser, og det bliver nu interessant at se, hvornår regeringen tager fat på endnu et punkt i coronastrategien, nemlig afstandskravene.

Det er der nemlig hverken hoved eller hale i i Ribe, hvilket især torsdag og fredag har været et godt bevis på.

For anden aften i træk var Hovedengen fyldt med biler, da blandt andre Thomas Warberg indtog scenen og var medvirkende til, at grin lød højlydt inde fra bilerne. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce

Salmespyt og forvirring

Én butik har et skilt oppe om maksimalt 33 kunder i butikken.

På modsatte side af gågaden giver en butik besked om max. tre kunder i butikken, mens folk gerne må stimle sammen til torvedag på Skibbroen og stå i kø ved isbutikkerne, mens man ved Hovedengens drive-in koncerter med Mads Langer og Thomas Warberg kun må åbne vinduet en smule og på ingen måde må stige ud af bilerne uden hjælp for at tisse eller købe kaffe og smoothies.

Lægger man oven i dette den bøde på minimum 10.000 kr., som en restauratør tidligere på måneden fik for at servere to fadøl til gæsterne ved udendørsservering, og menigheden i Ribe Domkirke skal sidde med en meters afstand under gudstjenesten, men to meter under sang på grund af salmespyt, ja så er forvirringen total.

Men for Ribe bør det væsentlige nu være, at turisterne vender tilbage til byen, for det var udelukkende danskere, der på fredagens markedsdag stod i kø ved ostebilen fra Jernvedlund Mejeri, sniffede lystigt til planter fra Krydderurtehaven i Plougstrup og undlod at købe strikhuer i sommervarmen, inden der kl. 20 var udsolgt drive in-standup comedy med Thomas Warberg, Mark Le Fevre og Kasper Gross på Hovedengen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Fællessang i Over Jerstal Bypark

Annonce