Annonce
Esbjerg

Markedsdag var OK - Torvedag er ikke OK: Politiet sætter stopper for Torvedag i Ribe

Selv om der i sidste uge blev holdt Markedsdag på Skibbroen i Ribe, har Syd- & Sønderjyllands Politi sat en foreløbig stopper for, at der må afholdes Torvedag samme sted. Arkivfoto
Selv om der i sidste uge blev afholdt Markedsdag på Skibbroen i Ribe, har Syd & Sønderjyllands Politi sat en stopper for afholdelsen af Ribes populære Torvedag samme sted.
Annonce

Ribe: I sidste uge var der både drive-in koncerter med Mads Langer og kendte standuppere på Hovedengen i Ribe, ligesom der fredag 29. maj blev afholdt Torvedag på Skibbroen, altsammen under navnet Markedsdage i Ribe.

Netop fredagens torvedag var så populær blandt både kræmmere og gæster, at man fra Handelsstandsforeningens side besluttede at genoptage torvedag hver onsdag på Skibbroen, efter at den havde været lukket ned på grund af coronakrisen.

Men trods masser af forholdsregler med håndsprit og afstandskrav, som der også var under markedet 29. maj, har Syd- & Sønderjyllands Politi nu sat en stopper for, at der kan afholdes Torvedag på Skibbroen.

- Vi havde fået lov af Esbjerg Kommune til at afholde markedet, og de lokale betjente sagde på dagen også god for arrangementet, siger formand for Ribe Handelsstandsforening, Peter Lauritzen.

- Men tilsyneladende havde både kommune og politi misforstået reglerne, og derfor har Syd- & Sønderjyllands Politi nu sagt, at vi ikke må holde Torvedag indtil videre.

Peter Lauritzen forklarer, at det er reglerne om forsamlingsforbud, der gør sig gældende, og at der derfor blev givet tilladelse på et forkert grundlag til markedet 29. maj. I begyndelsen af næste uge kan der komme nye meldinger fra regeringen i forhold til forsamlingsforbudet, men foreløbigt har man valgt, ikke at holde Torvedag onsdag 10. juni.

Dermed kan Handelsstandsforeningen se på, at man på Brørup Marked gerne må holde deres marked med både mad og salg fra stande, fordi reglerne er anderledes, når det gælder markeder, der afholdes hele året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce