Annonce
forside

Markedsføring En fælles turistguide er ikke til gavn for Ribe

I 2013 besøgte fremtidsforsker Carsten Beck Ribe. I Ribe hang nogle med hovederne oven på finanskrisen, der havde kostet dyrt. Hvad skal der blive af Danmarks ældste by?

Fremtidsforskeren slog fast, at Ribe har en fremtid og at byen skal skille sig ud.

Næsten lige siden har politiske kræfter arbejdet på at få den enormt positive udvikling i Ribe til at smitte af på havnebyen i nord.

Senest har man slået turistguiden sammen, så den nu dækker både Ribe og Esbjerg. Hvis man ellers gad at lytte efter en fremtidsforsker, kan vi vel godt blive enige om, at dette ikke er til gavn for Ribe.

I stedet for skulle man hellere forene de kræfter, der er på markedet i Ribe. Ribe Camping, Ribe Ugeavis og Visit Ribe. Det ville være til stor gavn for alle.

Det er få uger siden, at borgmesteren slog fast, at Ribe skal være kommunens turistmagnet. Men det er som om, at politikerne og forvaltningen siger og gør én ting i Esbjerg og siger noget andet til pressen i Ribe. Der er ingen sammenhæng.

Esbjerg er kommunens energimetropol og Ribe er kommunens turistmagnet. Hvis vi kan blive enige om det, har Ribe en fremtid.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce