Annonce
112

Markedsgæster faldt ned af bordene

Flot så det ud, da årets ringrideroptog nærmede sig ringriderpladsen. Foto: Timo Battefeld
En lille uges festligheder i Kliplev sluttede søndag med ringridning. Flere gæster faldt ned af borde og bænke. Formand glæder sig over flot fremmøde.

Kliplev: Hvor godtfolk er kommer godtfolk til, lyder et gammelt ordsprog, og det gik til fulde i opfyldelse i Kliplev her i pinsen.

Efter en lidt kølig og blæsende lørdag, var temperaturen steget og vinden faldet, da det blev søndag formiddag, og det trak publikum i massevis til markedspladsen i Kliplev.

Her var der fest i teltet både fredag og lørdag aften, og søndag ventede den traditionelle afslutningsfest med gruppen Kandis som trækplaster.

- Det er gået forholdsvis fredeligt indtil videre. En enkelt er blevet smidt ud af teltet, og der har været noget skubberi, men faktisk har vi mest problemer med, at folk falder ned fra borde og bænke, berettede markedsformand Severin Sievesgaard. Han mente, det må været et udtryk for, at humøret har været i top.

- Lørdag var god om formiddagen, men så blev det lidt koldt og blæsende. I dag er vejret meget bedre, og jeg tror da helt sikkert, at kræmmerne er tilfredse, lød det, da han blev bedt om at gøre status søndag eftermiddag.

Annonce
En enkelt er blevet smidt ud af teltet, og der har været noget skubberi, men faktisk har vi mest problemer med, at folk falder ned fra borde og bænke.

Severin Sievesgaard, formand for Kliple´Mærken.

Julepynt i juni

Både kræmmere og de mange markedsgæster virkede da også overordentligt tilfredse. Folk gik i søndagstempo mellem boderne med strømper, underbukser, lyserøde elefanter og højttalere med aggressiv musik.

- Danmarks billigste priser på julepynt, råbte en kræmmer og gjorde opmærksom på, at den store højtid kun ligger godt og vel seks måneder ude i fremtiden. Og hvem gider komme for sent til jul?

Tæppehandleren var kommet til Kliplev igen, og det samme var manden med hundetegn og halsbånd. Ved udgangen til parkeringspladsen kunne der igen købes friske ærter og jordbær. Alt var i det hele taget dejligt genkendeligt.

Ringridning

Der var heller ikke lavet noget om på programmet, når det gælder den lokale ringridning. Den var ganske som vanligt placeret på Kliple´ Mærkens sidste dag, og det hele begyndte, som sig hør og bør, med ringrideroptog gennem byen.

En lille flok havde placeret sig ved ringriderpladsen for at vente på, at optoget og de smukke heste dukkede op. Efter turen rundt i byen var de to orkestre, Sønderborg Garden og Fanfaren Corps Nortoft stået af, så rytterne red ind på pladsen uden musik.

Det vakte en smule skuffelse hos de tålmodige, men de kunne til gengæld høre de to orkestre lidt senere, da de gav koncert på stadion.

Adskillige markedsgæster drog hjem med et nyt tæppe under armen. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce