Annonce
Sport

Rosenberg suger luft ind til afsked på mavepuster-arena

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Malmö FF kan spille sig videre til knockoutkampene i Europa League, når Markus Rosenberg spiller sidste kamp.

Der er videre avancement i Europa League på spil, når FC København og Malmö FF torsdag mødes i den sjette og afgørende kamp i gruppespillet.

Men for Malmös 37-årige angriber og anfører, Markus Rosenberg, er kampen endnu mere speciel.

Kampen i Parken bliver nemlig sidste punktum i svenskerens professionelle fodboldkarriere.

Forud for kampen har den erfarne spiller blandende følelser i kroppen. Det fortalte han på onsdagens pressemøde forud for opgøret.

- Det føles okay. Det har været skidt hele tiden. Jeg vil altid savne fodbolden. Det vil altid være en sorg, men jeg er glad for, at jeg kommer til at slutte af med så stor en kamp.

Torsdagens kamp i Parken er ikke Markus Rosenbergs første på det danske nationalstation. Og særligt én kamp står stærkere i mange danske fodboldfans erindring.

Da det svenske landshold gæstede Parken i 2007, udviklede en festlig 3-3-kamp sig nemlig dramatisk, da den danske landsholdsspiller Christian Poulsen sendte en knytnæve i maven på netop Rosenberg efter en infight med svenskeren.

Slaget blev kvitteret med et rødt kort til Poulsen og fik Parken til at koge.

Efter episoden blev kampens dommer overfaldet af en dansk tilskuer. Kampen blev afblæst, og Danmark blev senere taberdømt 0-3.

Rosenberg husker fortsat kampen tydeligt.

- Kampen var speciel. 3-0 til Sverige, så 3-3, slaget, ham der sprang ind på banen, og at vi så vandt 3-0 til slut. Det har jeg hørt for mange gange siden, siger han.

Rosenberg tog i november en rørende afsked med Malmös fans. I sin sidste hjemmekamp blev han kampens store helt, da han scorede dybt inde i overtiden og sikrede Malmö en 4-3 sejr over Dynamo Kiev.

Og netop den kamp gør, at torsdagens brag ikke har samme følelsesmæssige tyngde for angriberen.

- Den (kampen i Malmö, red.) er den slutning, som jeg vil komme til at huske tilbage på. Uanset, hvad der sker torsdag, vil det ikke slå det, som skete på hjemmebane, siger han.

På onsdagens pressemøde kunne Malmö-træner Uwe Rösler fortælle, at holdets danske midtbanespiller Anders Christiansen ikke var rejst med holdet til København.

Alligevel håber Rösler på, at Anders Christiansen vil blive rask og tilslutte sig holdet før den vigtige kamp.

- Jeg tror og håber - og ud fra den måde, som jeg kender "AC" på - at han bliver klar til at spille, siger træneren.

Forud for opgøret har FCK ni point på førstepladsen i gruppe B, Malmö følger efter med otte point, mens Dynamo Kiev har seks point på tredjepladsen.

Et uafgjort resultat vil være nok til at sende københavnerne videre i Europa League, mens Malmö er tvunget til at vinde.

Kampen mellem FCK og Malmö fløjtes i gang torsdag klokken 18.55.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Annonce