Annonce
Udland

Mars-eventyr er i økonomiske problemer

Mars One-projektet kæmper for at få en investor til at redde projektet, så det kan sende mennesker til Mars og sende rejsen som realityshow. (Arkivfoto).

Danskers tur til Mars med Mars One-projektet kan være i fare, efter projektet er løbet ind i pengeproblemer.

Det hollandske projekt Mars One, der vil sende mennesker til Mars, er kommet i økonomisk uføre.

Selskabet Mars One Ventures, der er den ene del af Mars One Group, er blevet erklæret konkurs, og der kæmpes nu for at få en investor ind og redde foretagendet.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

I samme meddelelse skriver direktøren i Mars One Group, Bas Lansdorp, at man er i kontakt med en investor, der skal redde projektet.

- De seneste måneder har der været samtaler med et investorfirma.

- Investorens og Mars Ones mål er at opnå enten en omgørelse af den administration, (som Mars One Ventures er placeret under, red.), eller genstarte på baggrund af en aftale med konkursboet, står der i pressemeddelelsen.

Hvis det lykkes Mars One at komme ud af sine økonomiske vanskeligheder, vil det fokusere sine kræfter på at gøre det muligt at leve på Mars.

Det vil til gengæld overlade selve rejsen til Mars til nogle "strategiske partnere", som Mars One netop nu leder efter.

Projektet om at sende mennesker til Mars har været beskrevet flere gange i medierne. Det blev stiftet i 2012 og har som grundtanke at sende selvtrænede astronauter til Mars, hvor de skulle slå sig ned og bygge kolonier.

Pengene til projektet skulle komme ved at sælge tv-rettighederne til reality-showet om de nye baser på Mars.

Feltet af kandidater var indskrænket til 100 personer - heriblandt den danske Christian Ohlendorff Knudsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce