Annonce
Tønder

Marsk Camp vil gerne i dialog om parkens fremtid: - Vi har aldrig fået en invitation

Jørgen Hansen fra Marsk Camp tager gerne et møde med HOF-gruppen, der kæmper for bevarelse af Hjemsted Oldtidspark. Arkivfoto
Foreningen HOF - Hjemsted Oldtidspark Frivillige - håber efter et møde mandag aften at kunne indgå i dialog med Tønder Kommune og køberne af oldtidsparken, Marsk Camp om parkens fremtid. Jørgen Hansen indgår gerne i dialog.

SKÆRBÆK: Initiativtager til Marsk Camp A/S, Jørgen Hansen, der står som frontfigur for de i alt ni investorer - der har budt på arealet, som Hjemsted Oldtidspark ligger på - vil hjertens gerne indgå i en dialog med Foreningen HOF og Tønder Kommune om parkens fremtid. Men dialogen har hidtil manglet af en grund, erkender Jørgen Hansen:

- Vi er åbne for dialog, men vi har aldrig fået en invitation.

Jørgen Hansen fortæller, at de ni investorer ikke har ønsket at indgå i den mediestorm, der har ført mudderkastning på diverse sociale medier med sig.

- Mudderkastning fører ikke til en god dialog, men vi vil gerne have en dialog - men vi er altså aldrig blevet inviteret, konstaterer han.

Annonce

Investorerne bag Marsk Camp A/S

SKÆRBÆK: De ni lokale investorer, der står bag Hjemsted-projektet til 12,6 millioner kroner og tilsammen indskyder fem millioner kroner i selskabet Marsk Camp A/S, er ud over automobilforhandler Jørgen Hansen, Skærbæk, følgende:

Gårdejer Hans H. Pørksen, Mjolden

Maskinstationejer Lars T. Gad, Frifelt

Tømrermester Holger Lassen, Skærbæk

El-installatør Jonas B. Olesen, Skærbæk

Mary og Brian Riis, Skærbæk Møbler, Skærbæk

Dan Hamann, Brøns Maskinstation

Entreprenør Mads Vejrup, Frifelt

Murermestrene Per og Hans Erik Nielsen, Døstrup

Ønsker udvikling

Derfor fortæller Jørgen Hansen, at han står klar med kaffe, hvis Foreningen HOF, Hjemsted Oldtidsparks Frivillige, ønsker dialog.

- De skal være velkomne til at tage kontakt til os og komme forbi og få en kop kaffe, siger Jørgen Hansen og tilføjer, at han og de øvrige otte investorer alle er fra Skærbæk og kun vil byen det bedste. Samtidig har den bilsælgende initiativtager noteret sig, at Marsk Camp har afgivet et bud på de 12 hektar jord på Hjemsted Banke - og at Tønder Kommune har accepteret buddet.

- Vi har en plan for området, og når Tønder Kommune har accepteret projektet, arbejder vi videre med planen, siger Jørgen Hansen og lader forstå, at hvis det "bare" gjaldt om at tjene hurtige penge, så var der andre ting i verden, der ville være lettere og mere indbringende, men, som han pointerer:

- Vi vil Skærbæk. Vi ønsker ikke ballade - vi ønsker udvikling.

Dialog og kaffe

Efter mødet i Medborgerhuset i Tønder mandag aften meldte formanden for Foreningen HOF, Jannik Gorm Hansen, at der nu var lagt et nyt fundament for en snak om parkens fremtid. En snak man gerne vil tage med både sælger, Tønder Kommune, og køberen - Marsk Camp A/S med Jørgen Hansen i front.

- Jeg ser lysere på det end for et halvt år siden, sagde Jannik Hansen ovenpå mandagens møde, hvor HOF i Medborgerhuset fik opbakning til dialog fra blandt andre Harald Christensen (S) og Bjarne Lund Henneberg (SF).

HOF-formanden tager gerne mod både dialog og en kop kaffe med Jørgen Hansen.

- Det siger vi ja til. Vi vil gerne i dialog med investorgruppen, siger Jannik Gorm Hansen, og tilføjer overfor JydskeVestkysten, at HOF vil tage kontakt til Jørgen Hansen og resten af investorgruppen snarest.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce