Annonce
Læserbrev

Marsk Camping eller Danernes verden – et hurtigt salg men i den forkerte rækkefølge

Læserbrev: Tønder Kommune burde have udarbejdet ny lokalplan for parken, inden den blev sat til salg.

Så havde alle mulighed for at byde ind på samme vilkår, og man havde fået fred. Processen her er mistænkelig, og minder om aftalt spil.

Jeg har netop været på studietur på Sydsjælland og hørte et godt indlæg ved stifteren af Residens Møn. Projektmageren gik til kommunen med sit projekt, men Vordingborg Kommune ville ikke sætte bygningen til salg, før der var udarbejdet en lokalplan til netop hans formål.

Som de sagde, så havde alle mulighed for at byde på det samme. Projektmageren var lidt irriteret, da andre så kunne snuppe hans idé. Men der var ingen vej udenom og efterfølgende kunne han godt se, at det var den eneste måde at gøre det på.

Heldigvis har ankestyrelsen fulgt op på campingpladsernes klage og har nu sendt nogle kritiske spørgsmål til kommunen. Er salget sket i henhold til den kommunale styrelseslov, på hvilke vilkår er ejendommen blevet sat til salg, opfylder køber disse vilkår, gav udbudsvilkårene mulighed for at byde ind med et projekt som en campingplads og om mæglervurderingerne indeholder muligheden for, at parken kan anvendes som et overnatningssted?

Til infomødet med investorgruppen blev jeg mødt med kritiske spørgsmål; kan jeg ikke tåle konkurrencen, og jeg kunne jo bare selv have budt.

Korrekt, trods meget lille belægning på vores pladser, kan vi ikke forhindre konkurrence, men vi kan forsøge at bekæmpe unfair konkurrence. Det der sker lige nu, er jo bevidst eller ubevidst subsidiering af enkelte virksomheder, da man ikke sælger til markedsprisen. som en kommune er forpligtet til.

Ønsker man mere info om emnet kan man evt. tilmelde sig HOF på Facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding For abonnenter

Efter forligsbrud: SF og Enhedslisten på vej ud i det politiske mørke

Annonce