Annonce
Erhverv

Martin ejer Danmarks første og eneste skolevogns-Tesla

Det bliver nu muligt at tage kørekort i Billund i en elbil med automatgear.

Billund: Tirsdag uge 38 kørte Martin Ravnborg til Aarhus for at købe en blå Tesla Model 3. Ikke til sig selv privat, men til sin køreskole.

- Jeg har længe drømt om at få en elbil, og så mærker jeg også større efterspørgsel på at tage kørekort i en bil med automatgear, siger Martin Ravnborg.

Bilen tog han ikke med sig hjem i første omgang, men kørte til Vorbasse til mekanikeren Max Birkelund, der er specialist i at ombygge biler til skolevogne.

- Det gik ganske fint med at ombygge bilen. Det er ikke svært, når man ved, hvad man har med at gøre, siger Max Birkelund, der ikke har flere Tesla-biler på bestilling, som skal ombygges til skolevogne.

Annonce

Kun automatgear

Efter et par dage i Vorbasse kunne Martin Ravnborg få sin spritnye bil med til Billund. Dermed ejer Martin Ravnborg, så vidt han ved, den første Tesla, der er registreret som skolevogn, og på lørdag får bilen sin debut med en køreskoleelev.

Lærer man at køre bil i Teslaen, kan man kun få et kørekort, der giver tilladelse til at køre i en bil med automatgear. Ifølge Martin Ravnborg skal det dog ikke afholde nye kommende bilister sig fra at tage kørekort i en bil med automatgear.

- Hvis der er en elev, der har svært ved at køre bil, kan det være en god idé at tage kørekort til en bil med automatgear. Når man så er helt tryg ved trafikken, kan man gå op til en efterfølgende test, hvor man viser, man kan betjene pedaler og gearstang, siger Martin Ravnborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Sydjylland

Camping-indehaver skuffet over Mette Frederiksens delvise grænseåbning: Vi har brug for weekend-turister

Annonce