Annonce
Sønderborg

Martin Prokopek kan stoppe med oprykning til Jyllandsserien

Lørdag kan Egen UI rykke op i Jyllandsserien hjemme på Linak Arena. Foto: Timo Battefeld
Egen UI spiller lørdag hjemme mod Bramdrupdam. Hvis de grønne fra Als vinder, så rykker de op i Jyllandsserien. Det bliver så med en ny træner på bænken, for efter 20 sæsoner siger Martin Prokopek farvel.
Annonce

Nordals: Martin Prokopek har været cheftræner for Egen UI i 20 sæsoner og 10 år. Hvis klubben vinder hjemmekampen på Linak Arena lørdag mod bundproppen Bramdrupdam, så rykker de grønne op i Jyllandsserien. Det er et passende tidspunkt for Martin Prokopek at stoppe, og det har han meddelt spillerne, at han gør.

- Det kunne være en perfekt afslutning på en lang tid her i klubben, også fordi vi aldrig før er rykket op på hjemmebane. Vi er rykket op fem gange, og alle gange har det været på udebane, siger Martin Prokopek.

Han er fuldtidsansat som fysioterapeut i SønderjyskE - for Superligaholdet - og det er fem-seks dage om ugen. Dertil kommer en enkelt dag i en klinik i Sønderborg. Han har brugt meget tid i den fodboldklub, der betyder så meget for familien Prokopek. For broderen, Tommy, der døde ung - og for faderen Jan Prokopek.

- Jeg har måske også brugt for meget tid. Mine børn er begyndt at fortælle, at far er flyttet hjemmefra. Så jeg glæder mig faktisk meget til at prioritere Mette og børnene - min familie, siger cheftræneren, der hidtil har været assistent på hjemmebanen i Høruphav.

Annonce

Holder mund

- Men det har alligevel været drønhårdt at sige det til spillerne. Selvfølgelig også på grund af alt det med Tommy - det er jo nærmest et familieprojekt. Men jeg fortsætter i fodboldklubbens bestyrelse og vil se alle de kampe, jeg kan komme til. Men jeg skal nok love at holde mig lidt væk fra sidelinien, siger Martin Prokopek med et smil.


Det ville være perfekt at aflevere holdet til Jyllandsserien hjemme foran måske 300 tilskuere. Det er et virkelig godt hold - unge spillere - og vi skal kun aflevere en, der skal ud for at læse videre.

Martin Prokopek, cheftræner


- Det ville være perfekt at aflevere holdet til Jyllandsserien hjemme foran måske 300 tilskuere. Det er et virkelig godt hold - unge spillere - og vi skal kun aflevere en, der skal ud for at læse videre, siger træneren.

Den 37-årige træner når at få 265 turneringskampe som træner, 40 pokalkampe og 200 træningskampe.

- Jeg har heldigvis selv fået lov til at pege på min afløser. Det bliver Carsten Schwaermer, der tidligere har trænet Nordals Boldklub. Han har også spillet i vel ti år i Flensborg - i Weiche - og også i Egen UI. Så han kender klubben og betydningen af det sociale og alt det der, siger Martin Prokopek.

Kampen på Linak Arena begynder klokken 13.

Cheftræner Martin Prokopek stopper i Egen UI. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Corona sender en hel skole hjem: 500 elever må tidligst komme i skole igen på tirsdag

Annonce