Annonce
Kultur

Mascha leder nu efter lejlighed i København

Mascha Vang flyttede til Kolding i december 2018, nu leder hun efter en lejlighed i København, som kan fungere som bloggerens andet hjem.Foto: Søren Gylling
Siden december 2018 har Mascha Vang boet i Kolding sammen med sin kæreste. Selvom den landskendte blogger er faldet godt til i Kolding, er savnet til København så stort, at hun nu leder efter en lejlighed i hovedstaden.

Kolding: Det skabte en del opmærksomhed omkring den landskendte blogger og iværksætter Mascha Vang, da hun sidste år rykkede teltpælene op i Dragør og bosatte sig i Kolding. Nu leder hun efter en lejlighed i København, fordi savnet til hovedstaden er blevet for stort. Det skriver Mascha Vang på hendes personlige blog.

Mascha Vang indrømmer, at det var kærligheden, som lokkede hende til Kolding.

- Når alt kommer til alt, så er der kun én årsag til, at vi bor i Kolding, og det er Troels, skriver hun i sit blogindlæg. Derfor har savnet til hovedstaden fået hende på boligjagt efter et sted, hvor hun kan bo, når hun ikke er i Kolding.

- Jeg elsker Kolding, og er glad for at bo her. Jeg har ikke i sinde at flytte før om mange år, fortæller hun til JydskeVestkysten, men understreger, at der er behov for et ekstra hjem i hovedstaden.

- Jeg har brug for en base både i forbindelse med mit med arbejde, hvor jeg overnatter i København en gang om ugen. Men det skal også være et andet hjem, hvor jeg kan have alle mine ting, fortæller hun, og uddyber, at lejligheden også skal have en funktion i forhold til weekendture og sociale sammenkomster.

Annonce

Upraktisk transport

For Mascha Vang er det den lange transporttid, som er en vigtig del af beslutningen om en lejlighed. Hun skriver, at både de mange timer på motorvejen og de dårlige parkeringsmuligheder i København har lokket hende til at prøve toget, men også med ringe succes.

- Transporten er et helvede. Jeg skal afsætte 5 timer på en dag i ren transport tur/retur, og der er vitterligt noget hver eneste dag, jeg burde tage til. Det er et stort afsavn, lyder det. Hun forklarer, at togturene ikke er optimale for hende, fordi toget ikke går helt til døren.

- Det ender altid med, at jeg går rundt med en rygsæk, fortæller Mascha med et grin til avisen.

Men det handler ikke kun om arbejde. Det handler for Mashca Vang også om savnet til det sociale liv.

- Jeg savner især de små hverdagsture ind til byen, hvor jeg lige får hilst på folk, som jeg kender, eller mærker pulsen og energien af byen.

Svær boligjagt

Mascha Vang har masser af muligheder for at overnatte hos venner og bekendte, men det er vigtigt for hende at have sin egen base.

- Jeg har mange venner at bo ved, men det er ikke løsningen for mig, fortæller hun. Mascha Vang orker nemlig ikke mere, at skulle slæbe rundt på en større oppakning i hovedstaden.

Men selvom bloggeren kender sine behov i forhold til boligen, så er den ikke nem at finde. For i det indre København, hvor man kan gå til det meste, er det svært at finde en bolig, der passer til Mascha Vang. Bloggeren vil gerne have en lejlighed med det samme.

- Det skal bare være hurtigst muligt, men det skal være uden bopælspligt, for jeg er glad for at bo i Kolding, siger bloggeren, der gerne vil kunne kombinere familielivet i Kolding med det sociale og arbejdsmæssige liv i København.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce