Annonce
Udland

Maskerede mænd dræber 11 personer på bar i Brasilien

Myndigheder i voldsplaget by i Brasilien bekræfter, at en massakre har fundet sted på en bar. Motiv er ukendt.

Adskillige personer er søndag blevet dræbt af skud i en bar i den brasilianske by Belem.

Det rapporterer lokale medier ifølge nyhedsbureauet AP.

Angiveligt mistede 11 personer - seks mænd og fem kvinder - livet, da en gruppe bevæbnede mænd søndag eftermiddag lokal tid ankom til stedet og åbnede ild.

Dødstallet er ikke officielt bekræftet. Men en talsmand for den lokale regering i delstaten Pará, hvor Belem ligger, oplyser, at en "massakre" har fundet sted.

På videooptagelser, der ifølge nyhedsbureauet Reuters er taget umiddelbart efter nedskydningen og lagt ud på sociale medier, ses ofre ligge på jorden. En af de dræbte ligger hen over bardisken.

Der er ingen oplysninger om et muligt motiv for drabene, og politiet havde tidligt søndag aften ikke foretaget anholdelser i forbindelse med sagen.

Et lokalt nyhedsmedie, G1, beretter, at gerningsmændene havde maskeret sig, da de ankom til stedet på en motorcykel og i tre biler.

Massakren fandt ifølge Reuters sted i en fattig og voldspræget del af Belem.

I marts beordrede den føderale regering i Brasilien sikkerhedsstyrker sendt til Belem for at øge sikkerheden i byen.

I de første tre måneder i år er 756 mennesker blevet dræbt i voldsepisoder i delstaten Pará, der ligger i det nordlige Brasilien.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce