Annonce
Haderslev

Maskinfabrik giver børn værktøj til at vælge fremtid

Inden børnene kommer på besøg, forbereder de sig i klassen. Hos V.Å. Gram har man tilrettelagt en dag med indtryk, der passer til børnenes alder. PR-foto
Hvis man aldrig har besøgt en virksomhed, kan det være svært at forestille sig, at man kunne vælge en uddannelse i den retning. Det vil maskinfabrikken V.Å. Gram være med til at ændre på.

Hammelev: En række skoleklasser kommer i løbet af de kommende måneder på besøg på maskinfabrikken V.Å. Gram A/S i Hammelev. Her kommer børnene til at opleve på tætteste hold, hvordan man bruger og arbejder med metal - og de får indsigt i metals egenskaber og anvendelsesmuligheder.

Besøgene er et led i et nyt samarbejde mellem Dansk Arbejdsgiverforening og skoler i Haderslev kommune. Målet er at give børn og unge interesse for naturvidenskab, teknologi, it og matematik - og lyst til at vælge en uddannelse indenfor det teknologiske eller naturvidenskabelige område.

De første gæster er fra den tyske skole i Haderslev, og der er også allerede planlagt besøg af tre klasser fra Sct. Severin Skole og af en klasse fra Hammelev Skole.

Annonce

Godt rundt om oplevelsen

Helle Kristoffersen og Grethe Gram, der står for samarbejdet med skolerne, oplyser, at V.Å. Grams tilbud især henvender sig til 6. klassetrin, hvor det gælder om at få så stor viden som overhovedet muligt om fremtidsmuligheder.

De har udviklet undervisningsforløb, der passer ind i de faglige mål på 6. klassetrin - og inden børnene kommer på besøg på virksomheden, har de på skolen gennemgået materiale som forberedelse. Undervisningsmaterialet indeholder også stof til bearbejdning af oplevelsen og samarbejdet.

V.Å. Gram producerer blandt andet filteranlæg og ventilatorer til procesventilation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
SønderjyskE Fodbold For abonnenter

SønderjyskE kalder sig igen underdogs - og fire andre ting vi lærte i nederlaget til Brøndby

Annonce