Annonce
Trekantområdet

Massakre i thansen Arena: FHK knuste fynsk 1. divisions-hold

Jesper Lindgren var en god pille i det centrale forsvar, da FHK massakrerede Otterup og vaandt med 40-26 i en træningskamp. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Otterup gik ind i løvens hule og blev ædt med hud og hår, da den fynske klub gæstede FHK i sæsonens første træningskamp. Opgøret endte 40-26 efter 20-12 i pausen.
Annonce

Fredericia: Der var engang, hvor Otterup kunne drille Fredericia HK i 1. division.

Den tid er forbi.

Det sås med al ønsket tydelighed, da de to klubber mødtes onsdag aften i deres første træningskamp før sæsonstarten. FHK har flyttet sig og er nu ligahold, mens Otterup er et objekt i stilstand som stadig har status som hæderlig 1. divisions-klub.

FHK var sin modstander overlegen fra start til slut, og både offensivt og defensivt var der tydelig klasseforskel mellem de to mandskaber. FHK-spillerne var stærkere, hurtigere, mere træfsikre og havde større fantasi, og det gav en massakre af en sejr på 40-26.

Der var plads til 350 tilskuere til dagens kamp, og man skulle søge om at få billet. Ligaen stoppede for FHK's vedkommende den 7. marts på grund af coronakrisen, og Fredericias håndboldfans hungrede efter den harpiksklædte kugle. Derfor var der også meldt "udsolgt" til aftenens kamp.

De fremmødte måtte kigge langt efter flere profiler: Rasmus Jensen, Kasper Young, Jakob Mikkelsen og to af de nye: Mischels Liaba og Mads Lenbroch sad alle ude med mindre  skavanker. Til gengæld var der debut til Anders Kragh Martinussen, Nicolaj Nørager og den 17-årige målmand Mikkel Løvkvist.

Annonce

En dygtig ny mand

FHK lignede i hele kampen sig selv. Med det menes, at Jesper Houmark stadig gerne vil stå kompakt i forsvaret for så at sætte i sjette gear, når bolden erobres og der skal angribes. Modstanderen må gerne score mål mod Houmarks FHK, så længe FHK bare scorer flere.

Det synes at være mantraet - og det er underholdende.

Når Otterups fysisk underlegne spillere løb ind i den røde mur og tabte bolden, lå den sekunder efter i deres eget net. Efter blot syv minutter tog gæsterne den første timeout ved stillingen 7-3 til hjemmeholdet. Det hjalp ikke meget, for i pausen var FHK foran med otte: 20-12.

Dominansen fortsatte efter pausen, hvor gabet mellem de to klubber hurtigt blev åbnet til 10 og flere mål.

Dygtige spillere skal ikke måles mod mindre modstandere, for her har de det for let, men for FHK-bænken må det have været betryggende at beskue Anders Kragh Martinussen, som scorede mål efter behag. Han mestrede både gennembruddet og langskuddet i kampen, og i enkelte sekvenser fremstod han endda genial, da han sugede modstandere til sig og spillede medspillerne fri til sikre træffere med kække vip.

Annonce

Banket gul og blå

Mindre bemærkelsesværdig var Nicolaj Nørager, som i sidste sæson blev topscorer i 1. division for Ringsted. Men vi så hans overblik både som playmaker og back, og han bliver en væsentlig brik i den kommende sæson, når klubbens stjerne Kristian Stoklund løber tør for energi.

Den 17-årige målmand Mikkel Løvkvist fik 10 minutters spilletid på begge sider af pausen, og også han gjorde det fint. Men det er klart, at han skal testes på en større scene ad flere omgange, før to meter mandens reelle talent kommer frem i lyset.

Skal man hælde en smule malurt i bæret, var det at Otterup i perioder fik lov til at score for mange mål, fordi koncentrationen svigtede hos hjemmeholdet. Men det er tidligt i sæsonen, og sådan noget er naturligt.

Kampen endte 40-26 til FHK. Otterup spiller i gult  og blåt, og den mundering var ganske passende med tanke på den mængde smæk, de fik.

FHK spiller igen mandag. Her gælder det en udekamp mod Århus Håndbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

22-årig var blevet afhængig af at true småpiger til sex-optagelser: Jeg er glad for, jeg blev anholdt

Esbjerg

Redderne fra Ribe er fundet: Familien til tysk turist siger tak efter hjælp ved voldsomt hjertestop

Annonce