x
Annonce
Erhverv

Massefyringer på vej i Kolding: LM Wind Power vil nedlægge 200 stillinger

Ansatte på LM Wind Power har tirsdag fået besked på at virksomheden vil nedlægge omkring 200 stillinger i Lunderskov og Kolding. Foto: Søren Gylling
Producenten af vindmøllevinger LM Wind Power har tirsdag meddelt, at den har til hensigt at lukke afdelinger i Lunderskov. Det vil koste omkring 200 stillinger.

Lunderskov/Kolding: LM Wind Power, der er en af verdens største uafhængige producenter af vindmøllevinger, vil skære i medarbejderstaben i Danmark. Der er i dag cirka 600 ansatte hos LM Wind Power, der arbejder på teknologicentret og testfabrikken i Lunderskov og i det danske hovedkontor i Kolding. 200 af stillingerne risikerer at forsvinde som led i planerne.

Tirsdag meddelte virksomheden, der i 2017 blev købt af amerikanske General Electric, at man planlægger at lukke to afdelinger i Lunderskov, blandt andet testfabrikken. Samtidig vil selskabet ændre ingeniørfunktionerne for at optimering den globale ydeevne, fremgår det af en kort udtalelse fra LM Wind Power. Teknologicentret i Lunderskov vil forsætte med at udvikle ny teknologi til virksomheden, så der fortsat blive forsket i nye teknologi i Lunderskov.

Annonce

- Tingene udvikler sig hele tiden i branchen, og kunderne efterspørger nye løsninger og teknologier og i et meget højere tempo end tidligere. Så vi er nødt til at introducere ny teknologi meget hurtigere på de enkelte fabrikker.

Christopher Springham, direktør for kommunikation og bæredygtighed i LM Wind Power

Hurtigere introduktion

Ifølge direktøren for kommunikation og bæredygtighed, Christopher Springham, er de ansatte i Lunderskov og Kolding tirsdag blevet informeret om planerne. Selskabet vil lukke testfabrikken, hvor man har udviklet ny teknologi til produktion af vingerne, samt støbeformsproduktionen og i stedet lade udviklingen af nye forme foregå ude på de enkelte fabrikker. Endelig lægger man op til, at der overføres ingeniørkræfter til andre steder i den globale virksomhed, der i dag har 15 fabrikker i otte forskellige lande.

- Tingene udvikler sig hele tiden i branchen, og kunderne efterspørger nye løsninger og teknologier og i et meget højere tempo end tidligere. Så vi er nødt til at introducere ny teknologi meget hurtigere på de enkelte fabrikker, men teknologicentret i Lunderskov vil fortsat spille en rolle, siger Christopher Springham.

Nødvendigt at reagere

LM Wind Power fik ny topdirektør i sidste uge, hvor Olivier Fontan, tiltrådte stillingen som administrerende direktør i virksomheden, der på verdensplan har omkring 14.000 ansatte. Men direktørskifte og massefyringer har ingen sammenhæng, lyder det fra Christopher Springham.

- Der er ingen sammenhæng i den forbindelse. Det her er et strategisk skridt, der skal sikre, at vi har den rette hastighed, når vi introducerer ny teknologi og løsninger til vores kunder, siger Christopher Springham.

I en udtalelse i forbindelse med ændringerne lyder det fra Bjarne Sandager Nielsen, global vicedriftsdirektør i LM Wind Power og tæt på processen i Lunderskov og Kolding, at der er svær besked, men at det er nødvendigt.

- Nyheden kommer pludselig og det er vanskeligt lige nu. Men det er nødvendigt at reagere nu for at være konkurrencedygtige i en industri, hvor der er stort fokus på at reducere omkostninger, udtaler Bjarne Sandager Nielsen i en skriftlig kommentar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce