Annonce
Aabenraa

Masser af aktivitet gør sønderjysk rideklub til landets bedste

Rømø Beach Jump er en af de store begivenheder i Tinglev Rideklub. Foto: Anders C. Madsen, Firmafotograferne
Nytænkning og innovative tiltag har skaffet Tinglev Rideklub rigtigt mange medlemmer - og frivillige. Nu har Dansk Rideforbund valgt klubben som landets bedste.

Tinglev: Dansk Rideforbund har kåret Tinglev Rideklub som Årets Rideklub foran de to andre nominerede: Roskilde og Stevnstrup Rideklub.

Tinglev Rideklub blev indstillet til prisen af det tidligere bestyrelsesmedlem Finn Märcher.

- Jeg har indstillet Tinglev Rideklub, fordi den gennem årene har vist ekstraordinær nytænkning og gennemført mange innovative tiltag. Beliggenheden i udkanten af "vandkantsdanmark" gør det ikke lettere at lykkes som rideklub med elevskole, men rideklubben kan vise en fremdrift, som kun få rideklubber kan matche, siger han i en pressemeddelelse.

Blandt de ting, Finn Märcher har fremhævet i sin indstilling, er, at TRK har skabt en unik elevskole med stor søgning - blandt andet til hold med "Mor barn" og "Forældre-ridning".

Annonce

Aktiviteter for mange

Handicapafdelingen – eller rideterapi – har deltagelse af ryttere fra tre kommuner og har udvidet antallet af undervisningstimer for at klare efterspørgslen.

Passerordningen for elevponyer lader de unge ryttere prøve at have "egen hest", og juniorudvalget står selv for en lang række arrangementer. Det giver de unge ansvar og erfaring, så de en dag kan træde ind i TRK's bestyrelse.

Og så råder Tinglev Rideklub over 100 frivillige, der planlægger og afvikler Rømø Beach Jump og hjælper med mange praktiske opgaver og renovering af bygninger og ridehaller.

De økonomiske forhold er også i orden: TRK har selv finansieret den seneste investering på 80.000 kroner til heste til elevskolen, køb af minilæsser til 180.000 kroner – og renovering og modernisering af den gamle stald for 1,2 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce