Annonce
Aabenraa

Masser af bambier på isen

Den tre-årige Frederik fra Genner havde søndag skøjter på for første gang. Foto: Timo Battefeld

Skøjtebanen i Genforeningshaven i Aabenraa er et yndet udflugtsmål for folk i alle aldre.

Aabenraa: Humøret var højt, isen var i god stand, og vejret var perfekt for de mange børn, teenagere og ældre, der havde valgt at bruge noget af søndagen på skøjtebanen i Aabenraa, der ligger i Genforeningshaven på Madevej. Det var især de mange små børn på isen, som stjal billedet søndag ved middagstid, og en af dem var den tre-årige Frederik fra Genner, der havde taget begge sine forældre med til Aabenraa.

Frederik var debutant på skøjtebanen, og han var i den grad i sit es.

- Det er første gang, Frederik har skøjter på, og han har glædet sig helt vildt, siger Frederiks far, Kasper Meyer.

Farmand havde ikke taget skøjterne med, og i første omgang valgte Frederiks mor, Sonja Meyer, også at lade skøjterne blive i tasken.

- Tre bambier på isen går ikke, siger Kasper Meyer.

Annonce

Det er første gang, Frederik har skøjter på, og han har glædet sig helt vildt.

Kasper Meyer, Frederiks far

Skøjtebanen

Skøjtebanen i Aabenraa er permanent åben.Der er mulighed for skøjteudlejning fra 13.00 til 18.00 mandag til fredag og fra klokken 11.00 til 18.00 i weekenden.

Den 1. februar er der Is Disko på skøjtebanen.

Det er Entreprænørgården, der står for præpareringen af skøjtebanen.

Skøjtebanen i Aabenraa blev i løbet af søndagen fyldt helt op. Foto: Timo Battefeld

Fart på Frederik

Christian Laursen og Monika Grandt fra Stubbæk og deres børn Amanda og Sebastian var også at finde på skøjtebanen søndag, og der kan man finde dem hvert år.

- Det er første gang, at vi er her i den her sæson, men vi kommer her hvert år. Nu havde vi lige tid til det i dag, siger Christian Laursen.

Mens den fem-årige Sebastian havde fået slebet skøjterne og var yderst aktiv på isen, så valgte hans lillesøster Amanda, der kun er et år, at tage den lidt mere med ro.

- Den lille skal ikke ud og skøjte. Jeg tror heller ikke, der findes skøjter i hendes størrelse, siger Monika Grandt.

Det tapper på kræfterne at være på skøjtebanen. Foto: Timo Battefeld

Vildt sjovt

Det er gratis at benytte skøjtebanen i Aabenraa, og det er muligt at leje skøjter for 30 kroner. Søndag var det Laszlo Petru Istrate, der stod for udlejningen af skøjter, og han synes, at årets skøjtesæson har været fin.

- Det har været en god sæson i år, selv om det i perioder har regnet lidt for meget, siger Laszlo Petru Istrate, der ikke kun står for udlejning af skøjter, men også sælger varm kakao.

Laszlo Petru Istrate er ikke tvivl om, hvilken aldersgruppe der bruger skøjtebanen mest.

- Der er helt klart flest teenagere, siger han.

En af dem er den 14-årige Cecilie Petersen fra Aabenraa.

- Jeg er her næsten hver weekend, og det er vildt sjovt, siger hun.

Cecile Petersen vil også være at finde på skøjtebanen, når der er Is Diskotek i Genforeningshaven den 1. februar.

- Jeg skal helt sikkert til Is Diskotek, men det er ikke for at finde en kæreste, for det har jeg, siger Cecilie Petersen.

Amanda fra Stubbæk er endnu for lille til at stå på skøjter. Foto: Timo Battefeld
Søndag stod Laszlo Petru Istrate for udlejning af skøjter. Foto: Timo Battefeld
Det kræver koncentration at være på Aabenraa Skøjtebane. Foto: Timo Battefeld
En søndag på Aabenraa Skøjtebane. Foto: Timo Battefeld
En søndag på Aabenraa Skøjtebane. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce