Annonce
Sønderborg

Masser af begivenheder vil markere Genforeningens 100 års jubilæum i Sønderborg Kommune

19 ansøgere har netop fået at vide, at de modtager støtte fra Sønderborg Kommunes særlige "Genforeningen 2020 Puljen". I tredje runde blev der uddelt i alt 275.000 kroner.

Sønderborg Kommune: Sønderjylland tager om to en halv måned hul på et halvt års festligheder i forbindelse med 100 året for Genforeningen. Og i Sønderborg Kommune skorter det ikke på initiativ og ideer for, hvordan en så markant fødselar kan markeres på vidt forskellige måder, noterer kommunen i en pressemeddelelse.

Kommunens "Genforeningen 2020 Puljen" har netop offentliggjort, at 19 projekter i ansøgningsrunde 3 har modtaget i alt 275.000 kroner. Der var 36 ansøgninger til i alt 926.317 kroner. Puljen støtter oplevelser og aktiviteter, der markerer Genforeningen inden for kunst, kultur og idræt, og som foregår i perioden 10. januar til 10. juli 2020 - og finder sted i Sønderborg Kommune.

Annonce

De får tilskud til jubilæumsaktivitet

Disse ansøgere har fået tilskud:
Syddansk Universitet, Institut for Statskundskab: Grænser, der forbinder! workshop for gymnasieelever, Beløb: 15.700 kroner.
Sønderborg Gospel Choir: Gospel in Love and War, Beløb: 9000 kroner.
Städtisches Museum, Museumsberg Flensburg: Perspektivskifte 2020 - 100 års grænsefortællinger - satellitudstilling, Beløb: 30.000 kroner.
SCUK-naverne, forening for Berejste Skandinaver: Deltage i markeringen på 100-årsdagen, Beløb: 25.000 kroner.
Luca Berti: Sønderborg Kommune 2020 - fotodokumentarisk værk, Beløb: 22.000 kroner.
Susanne Givskov i samarbejde med Sønderborghus: Folkekunst - aktivitet på Sønderborghus, Beløb: 20.000 kroner.
Ældresagens Sangkor: Sange fra tiden op til og omkring selve Genforeningen, Beløb: 17.500 kroner.
Mandskoret Sønderborg: Syng sommeren og genforeningen ind, foredrag og sang, Beløb: 4.500 kroner.
Havnbjerg Lokalforening: Havnbjerg 1920-2020 - arrangement for alle, Beløb: 8.000 kroner.
Borgerforeningen og Skyttelauget i Sønderborg: Historisk optog gennem Sønderborg, Beløb: 5.000 kroner.
Kvindeparaplyen i Sønderborg: Grundlovsstævne den 5. juni 2020, Beløb: 8.500 kroner.
Opus 2 Bigband: Bigband akkompagnement og optræden til musicalen "Broen - Die Brücke", Beløb: 15.000 kroner.
Sønderborg Inner Wheel Club: Kvindernes rolle i forbindelse med Genforeningen, foredrag v. Karsten Skov, Beløb: 2000 kroner.
Broager Menighedsråd: Sognedag i genforeningens tegn, Beløb: 5000 kroner.
The Animation Workshop, VIA College University: "Og det er alt nok" - sindelagsgrænseforestilling, Beløb: 18.000 kroner.
Andreas Welin: Genforeningsmaleri, Beløb: 25.000 kroner.
Broballe Idrætsforening: Gymnastikken gennem 100 år - Opvisning, Beløb: 4800 kroner.
Resonance.dk Hans Sydow: Jeg kan huske Genforeningen, Beløb: 25.000 kroner.
Forlaget Bogform: Bogudgivelse Knuder i usynlige bånd, Beløb: 15.000 kroner. /exp

Et væld af gode idéer

- Selv om vi allerede har været igennem to runder, så viser denne tredje rundes mange vidt forskellige ansøgere, at ideerne bare bliver ved med at vokse og udvikle sig. Vi har fået endnu flere dimensioner på den i forvejen brede palette af arrangementer, som foreninger og organisationer rundt om i kommunen kaster sig ud i om få måneder. Det viser, hvordan en markering af Genforeningen i den grad kan få folk til at mødes på kryds og tværs, lyder det fra Stephan Kleinschmidt, formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme. Med denne tredje - og sidste runde - har Sønderborg Kommune støttet i alt 49 projekter, der markerer Genforeningsjubilæet, med samlet 875.000 kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce