Annonce
Sport

Masser af energi og hårdt arbejde: Ny Kolding IF-træner vil se spillerne løbe for hinanden

Kristoffer Wichmann, ny cheftræner, skifter fra HIK til Kolding IF. Foto: Søren Gylling
Mandag havde Kolding IF's nye cheftræner, Kristoffer Wichmann, første arbejdsdag i sin nye klub. På træningsbanen var det tydeligt at se, at det er en energisk træner, der skal lede holdet mod overlevelse i 1. division.

Fodbold: Forårssolen brager ned fra en skyfri himmel over træningsbanen ved Kolding Stadion mandag eftermiddag.

Det er varmt nok til, at de fleste Kolding IF-spiller tropper op til træning i shorts, men en frisk vind gør dog, at det er lige køligt nok til også at tage de korte ærmer i brug.

PRÆCISERING

JydskeVestkysten skrev søndag, at Kristoffer Wichmann i 2013 blev dømt for matchfixing. Det var også det udtryk, Dansk Boldspil-Unions disciplinær-udvalg brugte dengang. Det er dog efterfølgende blevet ændret og rettet, så Wichmann i stedet er dømt for uetisk adfærd i forbindelse med spil på kampe, han selv var en del af. Wichmann blev dengang idømt et halvt års karantæne.

Vejrforholdene er dog ikke de eneste friske vinde, der blæser over Kolding IF’s mandagstræning. Det er nemlig også første arbejdsdag for klubbens nye cheftræner, Kristoffer Wichmann, der søndag blev præsenteret som afløser for Morten Mølkjær, der blev fyret i lørdags.

Den nye mand i spidsen for holdet havde derfor nok at se til på sin første arbejdsdag.

- Det har været en begivenhedsrig dag, med gange gode og store indtryk. Jeg har haft den første snak med spillertruppen om den plan, vi skal have lagt for den første tid, og jeg har fået hilst på staben og alle mine nye kolleger, fortæller 39-årige Kristoffer Wichmann, der indtil nu har været cheftræner for HIK i 2. division.

Annonce

Mål: Overlevelse!

Den plan, Wichmann og spillertruppen sammen skal lægge, har et altoverskyggende mål. At sikre overlevelse i landets næstbedste række. I øjeblikket ligger Kolding IF på den nedrykningsgivende plads som næstsidst i 1. division, og hvis holdet skal væk fra den, skal der vindes nogle fodboldkampe. Det kræver stenhårdt arbejde.


Der er ikke noget med at stå stille, bare fordi man ikke har bolden. Der skal løbes igennem kæderne.

Kristoffer Wichmann


Til mandagens træning fik man de første små indikationer af, hvad Kristoffer Wichmanns Kolding IF-hold kommer til at stå for. Der blev løbet en masse meter efter bolden, og der var fokus på at løbe uden bolden.

- Der er ikke noget med at stå stille, bare fordi man ikke har bolden. Der skal løbes igennem kæderne, lyder Wichmanns energiske instruktioner til spillerne, da der mod slutningen af træningen blev spillet på to mål i mindre hold.

Instruktioner, der kommer med en genkendelig sjællandsk dialægt, til forskel fra Morten Mølkjærs tydelige aarhusianske klang, der har lydt over træningsbanen det seneste års tid.

Generelt er det tydeligt, at Wichmann går ind og instruerer sin spillere aktivt og tager del i træningen med stor energi. Den stil kan man godt begynde at vænne sig til, når man overværer Kolding IF’s træninger

- Jeg tænker både rigtigt meget holdet og den enkelte spiller. Hvis jeg kan få fat og justere en spiller på de små procenter, der er i en træning, så gør jeg gerne det, siger Kristoffer Wichmann.

Er det, hvad der skal til, for at spillerne får troen på dem selv tilbage?

- Jeg ved ikke, om det er lige præcis det, der skal til, men det er det, jeg tror på skal til i forhold til den person, jeg er. På den måde er det det, der skal til for mig. For en anden træner kan det være noget andet. Det er det, jeg kommer med og det er den, jeg er, fortæller den nye cheftræner.

Annonce

Stærkt socialt sammenhold

Selvom spillertruppen er ramt på selvtilliden efter den dårlige sæsonstart, så kan Kristoffer Wichmann tydeligt mærke, at det er en socialt stærk trup, han har fået ansvaret for. Noget som den nye cheftræner vægter meget højt.

- Jeg er totalt glad for det første indtryk af truppen, og jeg kan allerede nu mærke, at det er nogle fantastisk gode drenge, siger Wichmann og forsætter.

- Det er en trup, der har det godt med hinanden, og det betyder rigtig meget for mig. Det er det, der over tid betyder noget, Så skal vi have justeret de ting, som er gået skævt, så vi får en tro på, at vi faktisk er ret gode.

Hvor gode Kolding IF når at blive i løbet af Kristoffer Wichmanns første uge, får man at se på lørdag, når holdet møder Hvidovre på udebane. Tydeligt er det i hvert fald, at der blæser nye og friske vinde over klubben. Om den også gode imod resultatmæssigt lysere tider med Kristoffer Wichman ved roret, får vi at se de kommende uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce