Annonce
Haderslev

Masser af jobs til dem uden

Godt 500 var til jobmesse, herunder mange nydanskere på udkig efter job. Foto: Lars Fahrendorff
Haderslev Kommune afholdt onsdag jobmesse med over 500 jobsøgende gæster. Og der er faktisk masser at komme efter, selv om man ikke er ingeniør eller læge.
Annonce

Haderslev: - Jeg har lige mødt en ung mand, der med et stort smil kunne fortælle sin mor i telefonen, at han havde fået job på fem minutter.

Det fortæller Jon Krongaard (DF), formand for beskæftigelsesudvalget i Haderslev Kommune, der som arrangør onsdag kunne glæde sig over et stort fremmøde til årets jobmesse.

- Det er jo en fin måde for både virksomheder og jobsøgende at se hinanden an på, fremfor til en lidt mere stiv jobsamtale. Her kan man gå rundt og mingle lidt og få et indtryk af hinanden uden at det forpligter, siger Jon Krongaard.

Han tilføjer, at mange lokale virksomheder skriger på arbejdskraft på alle hylder, så de er også parate til at tage, hvad de kan få.

- Jeg synes, det er fantastisk flot af virksomhederne, at de også er med til at tage en socialt ansvar og eksempelvis ansætte både handicappede og indvandrere. Det er helt unikt, siger Jon Krongaard.

Hans Gröning fra Dansani havde travlt med at fortælle om skiftehold og maskinoperatør-jobbet. Foto: Lars Fahrendorff
Annonce

Arkil mangler elever

Arkil var også tilstede på jobmessen og gjorde, hvad man kunne for at skabe opmærksomhed om brolæggeruddannelsen hos Arkil og uddannelsen som struktør inden for bygge- og anlægssektoren.

- Der sker jo hele tiden en udskiftning hos os, så derfor har vi konstant behov for nye at tage af. Vi har ikke direkte jobopslag ude, men vi opfordrer meget til at søge uopfordret, og så tager vi fat på dem efterhånden, som vi får brug for dem, siger Louise Meyer fra Arkils personaleafdeling.

Men også ufaglært arbejdskraft til blandt andet asfaltopgaver har virksomheden en konstant efterspørgsel efter.

HR-chef Helle Juhl kunne fortælle, at hun fik mange nye CV'er i tasken allerede tidligt på dagen, så dagen havde været en succes, set med Arkil-briller.

- Jeg er faktisk helt overrasket, lød det fra HR-chefen.

Annonce

Dansani mangler også

Også hos Dansanis stand på jobmessen kunne Hans Gröning fortælle, at der er behov for både faglært og ufaglært arbejdskraft.

- Vi mangler folk med erfaring med at betjene maskiner, maskinoperatører. Men vi mangler også folk til proceskontrol, der også kan arbejde på skiftehold.

En dame spørger til, hvad der er brug for og hvilke uddannelser.

- Hvis du har viljen og lysten til at arbejde på skiftehold, så har vi ingen krav til uddannelse, siger Hans Gröning til damen.

Elin Jeppesen på 21 år var på udkig efter et job i en butik. Foto: Lars Fahrendorff
Annonce

Udkig efter butik

Elin Jeppesen på 21 år er én af dem, som kigger efter et job. Hun håber at finde en butik, som vil bruge hende.

- Jeg har i forvejen en ungdomsuddannelse, og derfor vil jeg gerne videre med en butiksuddannelse. Det kunne være noget inden for mobiltelefoni eller butikker som Normal.

På jobmessen er der også rigtig mange nydanskere, og flere af dem ser ud til at være faldet i snak med nogle af virksomhederne.

Arkil:

- Vi har rigtig gode erfaringer med nydanskere, så dem tager vi gerne, siger HR-chef Helle Juhl.

Hele den store sal på harmonien var fyldt med arbejdsgivere og jobsøgende. Foto: Lars Fahrendorff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce