Annonce
Esbjerg

Masser af mad til overs: Anette tog initiativ og inviterede gæster for at undgå madspild

Adriana og Thobias var rigtig glade for at være inviteret til en lækker julefrokost. Foto: Bo Maimburg.
Familier fra Børns Voksenvenner fik glæde af mad, der var tilovers fra julefrokostarrangement i Ribe Fritidscenter.

Ribe: Lørdag aften var Ribe Fritidscenter vært for en stor julefrokost, hvor der blev serveret en lækker julemenu for gæsterne, og herfra var der en del mad tilovers.

For at undgå madspild havde Anette Frederiksen, der er ansat i fritidscenterets køkken, fået lov til at give den overskydende mad videre til værdigt trængende personer.

Det var oprindelig planen, at maden skulle gå til hjemløse, men der er kun registreret fem i Ribe, og dem kunne man ikke få fat på. I stedet tog man kontakt til Else Frøjk fra Børns Voksenvenner, som invitererede børn og forældre, der er tilknyttet organisationen.

Anette og flere af fritidscenters ungarbejdere arbejdede mandag gratis og diskede op med sild og karrysalat, rejer, tarteletter, flæskesteg, medister, sukkerbrunede kartofler, rødkål og til sidst ost og andre lækkerier for de inviterede.

- Jeg har igennem flere år irriteret mig over, at der var madspild, når vi har haft julefrokost. Jeg gik derfor til min chef, og jeg spurgte ham, om det ikke var i orden, at jeg gav maden til nogle, der satte pris på det i stedet for at smide det væk. Det var han selvfølgelig med på, og selvom det er lidt ærgerligt, at vi ikke fik fat på de hjemløse, så føler jeg, at vi giver familier, der er tilknyttet Børns Voksenvenner, en god oplevelse, lød det fra Anette Frederiksen.

Annonce
Anette Frederiksens gode initiativ gav dobbelt gevinst: Mindre madspild samt glæde hos børn og voksne. Foto: Bo Maimburg

Værdsatte arrangementet

Der var dækket op med juledug og servietter, og gæsterne satte stor pris på arrangementet.

- Jeg er rigtig glad for, at vi blev inviteret til spisning her sammen med andre fra Børns Voksenvenner. Jeg er under uddannelse, og jeg er alene med min søn Thobias, så det er naturligvis rart at få en god julefrokost og tilmed helt gratis, sagde Adriana Carringston.

- Det er sjovt at spise her, og jeg er mest vild med tarteletter, tilføjede Thobias med et stort smil. Han havde valgt at blande fyldet med et stykke medister, og den kombination var han vild med.

Og de andre gæster var enige i, at det var et godt initiativ.

- Det er et supergodt initiativ af fritidscenterets medarbejdere. Vi kan jo alle bruge en aften med noget godt mad. Og så har det været hyggeligt at sidde og snakke med andre mennesker, vi ikke kendte i forvejen, sagde Majbrit Andersen.

- Og der er mange andre, der kan lære noget af det gode initiativ her i Ribe Fritidscenter, lød det fra Anitha Marø.

Majbrit syntes, det var hyggeligt at spise sammen med nogle, hun ikke kendte i forvejen. Foto: Bo Maimburg.
Der var lækkerier på tallerknerne. Foto: Bo Maimburg
Ribe Fritidscenter gav en gratis middag til familier fra Børns Voksenvenner. Foto: Bo Maimburg
Ribe Fritidscenter gav en gratis middag til familier fra Børns Voksenvenner. Foto: Bo Maimburg
Ribe Fritidscenter gav en gratis middag til familier fra Børns Voksenvenner. Foto: Bo Maimburg
Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Regeringen gør for lidt ved giftgrunde

Et forbavsende bredt flertal af partierne i Folketinget kunne i december blive enige om ét af de største politiske eksperimenter i nyere tid. Det var, da de indgik aftalen om klimaloven med dens mål om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030 i forhold til niveauet i 1990. Prisen er endnu uvis, men den kan blive tårnhøj. Til gengæld er det sikkert, at det ikke vil kunne mærkes på det globale klima, om målet bliver nået eller ej. Dertil er den danske udledning af klimagasser for beskeden. Til sammenligning er det lige så forbavsende, at der i finansloven ikke kunne skaffes flertal for at finde flere penge til oprensning af de ti største giftforureninger i Danmark. Her er den mulige pris kendt. Den bliver på op imod fire milliarder kroner. Og effekten af en oprydning vil være mærkbar for både natur og de mennesker, der bor ved de giftramte områder. Her kunne nogle af de penge, vi som samfund risikerer at skulle brænde af på at nå klimamålet i 2030, gøre gavn. Det er regionernes opgave at stå for oprydningen på giftgrundene, men de har slet ikke penge nok til at løse opgaven. Derfor skal der mange flere penge til fra staten, hvis giften skal væk fra blandt andet Kærgård Plantage, Grindsted og Himmark Strand på Als. De tre steder er alle blandt landets ti største forureninger. Desværre lader miljøminister Lea Wermelin (S) ansvaret forblive hos regionerne. Hun har meddelt dem, at de må komme med en samlet plan, og så må de se, hvad de kan få ud af deres årlige økonomiforhandlinger med staten. Det er meget uambitiøst af en regering, som ellers har meget høje ambitioner på naturens vegne. I stedet er der brug for en bred politisk aftale i Folketinget, som fastlægger et mål for, hvornår de såkaldte generationsforureninger skal være fjernet. Med tilhørende finansiering. Den nuværende situation med dens uvished for de giftramte områders fremtid er helt uacceptabel.

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];