Annonce
Tønder

Masser af Morris i Tønder på lørdag

Det er denne type biler, man kan beundre på lørdag i Tønder.Arkivfoto
Lørdag kan man beundre op mod 80 Morris Minor på festivalpladsen i Tønder. De gæster byen i forbindelse med Nordisk Morris Minor Klubbs årsmøde.

Tønder: Hvis man har hang til biler - og måske endda har en særlig kærlighed for de gamle Morris Minor, så bliver det en god lørdag i Tønder.

Her kan man nemlig få lov at beundre op mod 80 Morris Minor/Morris 1000, hvis man lægger vejen forbi festivalpladsen, og går til parkeringpladsen bag Tønder Museum. Her vil bilerne trone fra klokken cirka 11.15 til klokken 14.

Man kan helt sikkert også få sig en god Morris-snak med nogle af bil-entusiasterne, der kommer fra både Schweiz, Holland, Tyskland, England, Norge, Sverige og Danmark.

Annonce

Det årlige træf

Årsagen til, at de mange biler er samlet, er det årlige træf i Nordisk Morris Minor Klubb. Klubben blev stiftet i 1978 i Norge (derfor det ekstra b i klubb), og der er træf hvert år. Træffet går på skift mellem Sverige, Norge og Danmark, og i år er træffet altså nået til Danmark og Tønder.

- Vi hygger os, og får rigtig mange gode snakke, fortæller Kim Kleis, der sammen med Karen Thomsen har været med til at arrangere årets træf.

Officielt løber træffet fra fredag til søndag, hvor bilerne og deltagerne har base i Rudbøl, men med årene er træffet blevet af længere varighed.

- Nogle kommer allerede weekenden før træffet, og bliver til midt i ugen efter. Vi er jo efterhånden mange af medlemmerne, der er nået lidt op i årene, så vi har tid til at samles, forklarer Kim Kleis.

Bilerne præmieres

Ved det årlige træf er bilerne ekstra shinet op. Det er nemlig her, at der bliver delt præmier ud.

- Der deles præmier ud i seks klasser. Det er i klasserne Van, Cabriolet, To-dørs, Fire-dørs, Bindingsværk/Traveller og Pick-up. Og i hver af de seks klasser, deles der to priser ud. Henholdsvis i en åben klasse og i original-klassen. Den sidste skal man have et certificat på bilen for at vinde, forklarer Karen Thomsen.

Publikum vælger favorit

De bedste biler i hver klasse vælges af deltagerne i årstræffet. Men publikum får også lov til at vælge deres favorit.

- Alle, der kommer ned på pladsen, kan stemme på den flotteste bil. Så vi vælger en publikumsfavorit, siger Kim Kleis, der understreger, at alle er velkomne på pladsen, eller til at beundre bilerne, når de kører fra Rudbøl, via Møgeltønder til festivalpladsen i Tønder.

- Vi kører fra Rudbøl omkring kl. 9.30, herefter kører vi via Møgeltønder, ind ad Ribe Landevej og Kongevej til p-pladsen, hvor Open Air-scenen plejer at stå til festivalen. Her regner vi med at lande omkring klokken 11 - 11.15, fortæller Kim Kleis.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce