Annonce
Esbjerg

Masser af politi til stede: Første hverdag med omkørsel til Ribe-trafikken

Hjemmeværnsmand Thomas Kristensen og hans kolleger havde mandag morgen nok at se til. Foto: Lars Fahrendorff
Politimotorcykler og hjemmeværn udkommanderet til morgentrafikken i Ribe. Fire mand fra politi-hjemmeværnet klarede rundkørslen ved Obbekjærvej.
Annonce

Ribe: Der var stangtrafik gennem dele af Ribe mandag morgen i vintermørket. Det var første dag med den omfattende omdirigering af trafikken, som skyldes vejarbejde og sporarbejde på skinnerne hen over Plantagevej.

Hjemmeværnsmand Thomas Kristensen var én af de fire hjemmeværnsfolk, der stod i rundkørslen ved Obbekjærvej/Nørremarksvej. På hver udkørsel af rundkørslen var der en jævn trafik af gående og cyklister, heriblandt mange skolebørn.

- Folk kører pænt. Der er altid et par tosser, som er utålmodige, men alt i alt tager de det pænt, sagde Thomas Kristensen mandag ved halv otte-tiden.

Fire motorcykelbetjente kørte langsomt rundt i området med omdirigeret trafik og holdt øje med, at alt gik som det skulle.

Også på den anden side af Damhus på Haderslevvej var der betjente ude for at tilse trafikken.

Politi-Hjemmeværnet vil være til stede hele dagen frem til klokken 17. Det er også planen i det kommende ti dage, hvor omkørslen er gældende.

Annonce

Værst mod syd

Spærringen forventes at have store trafikale konsekvenser hele perioden, og der er risiko for kødannelser og forlænget rejsetid. Vejdirektoratets trafikberegninger viser, at særligt trafikken fra nord mod syd kan blive ramt af lange kødannelser på op mod seks kilometer. Trafikken i nordgående retning forventes kun at blive ramt af mindre kødannelser på op mod 600 meter.

For at begrænse antallet af tunge køretøjer på den lille omkørselsrute via Nørremarksvej er kun lastbil, traktor og motorredskab med ærindekørsel tilladt på Nørremarksvej.

Trafikprognoser og omkørselsruter kan ses på Vejdirektoratets hjemmeside, vejdirektoratet.dk

Tung trafik blev ledt helt uden om Ribe, her på den østlige side af Damhus ved Haderslevvej. Her var politiet også tilstede. Foto: Lars Fahrendorff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce