Annonce
Kolding

Masser af reaktioner på Koldings nye søhavfrue

Sådan ser den ud på sin sokkel ude i Slotsøen. Foto: Erik Valter

Erik Valters skulptur i Slotssøen har fået en masse reaktioner allerede - både positive og negative. Selv glæder han sig over, at søhavfruen får debatten til at rulle.

Kolding: Hvor er den grim! Nej, hvor er det bare fedt!

Sådan lander reaktionerne i hver sin lejr, hvis man klikker ind på Facebook Kolding og følger den heftige debat, der ruller, efter at Slotsøen i Kolding - midlertidigt - har fået sin egen søhavfrue. Søndag formiddag har skulpturen allerede fået næsten 1000 likes og kommentarer.

Søhavfruen er en gylden, lidt overvægtig én af slagsen, der sidder tæt ved søterrassen og vender sit blik mod himlen. Hvad hun tænker på, er der ingen, der ved.

Det skulle da lige være Erik Valter, som er kunstneren bag søhavfruen. Den er egentlig skabt til den kommende Kulturnat i Kolding, men den er blevet sat op allerede, selv om det først er på fredag den 24. august, at der er Kulturnat.

- Jeg er kun glad for, at søhavfruen får debatten til at rulle. Det er præcis det, der er meningen med den. Sådan er det med pop op-kunst, det er kun skægt, hvis andre begynder at forholde sig til det. Hvis alle synes, at den var smukt, er der jo ikke meget ved det, siger Erik Valter.

Annonce

Tegn søhavfruen

Søhavfruen er svømmet op Slotssøens dyb og poserer stolt - og i bedste "se mig-stil" - under hele Festugen. "Se mig" er overskriften for den kommende Kulturnat og festuge.Kunstner Erik Valter har i anledningen af Trekantområdets Festuge skabt skulpturen Søhavfruen.På Kolding Kulturnat holder Erik Valter en tegneworkshop, der er åben for alle, kl. 12-20 på Søterrassen ved Slotssøen.

Se mere på www.trekantfest.dk

Tegn den selv

Selv vil han ikke fortælle alt for meget om sin skulptur, for det er publikum selv, der skal have lov til at reflektere over den.

- Men det er selvfølgelig bevidst, at jeg har lavet hende både ældre og kraftigere end den rigtige havfrue i København. Modebranchen vil gerne have kvinder til at se ud på en bestemt måde, men vi ved jo godt, at sådan ser alle kvinder altså ikke ud, og det har jeg haft lyst til at give en kommentar med på vejen.

Skulpturen er kun midlertidig placeret i Slotsøen. Hvad der skal ske med søhavfruen efter Kulturnatten, ved Erik Valter ikke.

Flere på Facebook Kolding bekymrer sig over, at der er brugt skattepenge på skulpturen, men Erik Valter kan fortælle, at alle udgifter til at skabe skulpturen har han selv betalt af egen lomme.

- Dog har det kostet 5000 kroner plus moms i administrationsgebyr at få lov til at stille den op for Slots- og Kulturstyrelsen, og de penge har Kolding Kommune betalt, siger han.

På Kulturnatten kan man møde Erik Valter ved Slotsøen, hvor han sidder parat med tegnegrej og papir, og så kan man selv tegne sin egen version af skulpturen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Østergade skal være mere grøn

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce