Annonce
Team Esbjerg

Masser af reaktioner: Team Esbjerg er på den grønne gren

Rikke Poulsen for fuld udblæsning i søndagens hjemmekamp i Champions League mod norske Vipers Kristiansand. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Rikke Poulsen mener, at Team Esbjerg nu skal gå efter førstepladsen i gruppen. Cheftræner Jesper Jensen mener, at holdets ro og en storspillende Kristine Breistøl blev kampafgørende.

TEAM ESBJERG - CHAMPIONS LEAGUE: Man kunne se det helt oppe på den bageste tilskuerrække.

En storspillende Rikke Poulsen gik rundt med et ordentligt smil på inde på banen.

Hun klappede ud mod publikum og nød øjeblikket i fulde drag.

- Jeg er så stolt over at være en del af dette her. Vi vil bare det her så meget, sagde Rikke Poulsen.

Hun fik en bold lige i smasken undervejs i kampen og var temmelig groggy i nogle minutter, men Champions League-kampen mod norske Vipers Kristiansand sluttede i ren eufori - og rutinerede Poulsen kronede lige den fantastiske præstation med at kyle bolden op i modstanderens mål.

Og så fik jublen ellers frit løb.

- Det her var en af de gode dage. Vi er i kvartfinalen, og der er stadig to kampe tilbage af hovedrunden. Vi kan selv afgøre det, og vi skal gå efter at slutte så højt som overhovedet muligt. Og jeg kan ikke se, hvorfor vi ikke bare skal vinde puljen?

Så jo, optimismen har gode kår i øjeblikket - og det er der ikke det mindste at sige til.

Team Esbjerg kom i den hårdeste af de indledende puljer, men spillede nogle fantastiske kampe undervejs og kom efterfølgende over i hovedrunden med fire point efter de overraskende sejre over russiske Rostov-Don og rumænske CSM Bucuresti.

Og det hele er bare blevet endnu bedre i hovedrunden. Tre sejre og en uafgjort kamp på en svær udebane nede i franske Metz. Det er altså høj klasse. Det er høj klasse på allerøverste europæiske niveau.

Annonce
Hvis Team Esbjerg kan fortsætte det flotte spil i de kommende Champions League-kampe, er der en realistisk mulighed for at blive en del af Final 4. Hvem havde lige set det komme? Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

Helt vildt

Det var da også en svært tilfreds cheftræner Jesper Jensen, som JydskeVestkysten fangede efter søndagssejren på 35-30 over norske Vipers Kristiansand.

- Det er helt vildt, at vi nu er klar til en kvartfinale. Alt hvad vi har gjort indtil nu har været urealistisk. Ja, helt surrealistisk. Det er stort for klubben, det er stort for spillerne, og det er stort for os ledere. Det er helt ude af kontekst det her.

Holdets ro blev afgørende mod Vipers Kristiansand.

- Vi stoler på hinanden, og vi tror på, at de ting vi gør, er de rigtige. Nogle kampe er det forsvaret, som står super godt, andre kampe er det angrebet, som gør forskellen. Denne gang var det Breistøl (Kristine.red.), der laver otte mål ud af ingenting. Næste gang er det Polman, Vilde, Sonja eller en anden.

Jesper Jensen mente, at kampen var både mærkelig og rodet.

- Vi spiller stort set kun fløjovergange i en hel kamp, og det fik vi så til at virke. Jeg fornemmede, at der var ret mange nerver på, da spillerne selvfølgelig godt var klar over, at der var en chance for at komme videre til en kvartfinale. Det var ikke en kamp, hvor der skulle laves en masse store ting om. Det var mere de små detaljer.

Men hvad kan dette her nu blive til?

- Det kommer an på, om du spørger realisten, eller du spørger ham, der bare drømmer videre. Jeg kunne ikke se, hvorfor vi ikke skal tage til Ungarn i næste weekend og forsøge at vinde og prøve at vinde hjemme over Metz i den sidste kamp. Det vi har gjort indtil videre er klart over forventning, så vi kan jo egentlig lige så godt bare fortsætte, mente Jesper Jensen.

Et stærkt hold

I Vipers-lejren var humøret ikke så højt, men topscorer Marta Tomac mente, at det bedste hold havde vundet.

- Team Esbjerg har et stærkt hold, og de har mange muligheder med de forskellige typer. Det formåede vi desværre ikke at dæmme op for. Vi var egentlig rigtig godt med, men jeg føler ikke rigtig, at vi lærte af vores fejl undervejs i kampen.

De norske mestres chance for at komme videre til en kvartfinale er nu nærmest ikke eksisterende.

- Det er selvfølgelig skuffende, men jeg må også bare sige, at det har ødelagt meget for os med alle skaderne. Vi har ni skader - og det kan selvfølgelig mærkes. Vi fighter egentlig meget godt for det, men det er ekstremt hårdt at skulle spille stort set fuld tid hver eneste gang.

Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce