Annonce
VM HÅNDBOLD

Masser af skuffelse og søvnløse nætter: Derfor betyder det nu alt for Mie Højlund at få en medalje med sig hjem

Mie Højlund nægter at rejse hjem fra VM-slutrunden i Spanien uden en medalje i bagagen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Danmark floppede i en bronzekamp for præcis et år siden. Den situation vil landsholdsprofilen for alt i verden ikke opleve igen, og derfor bruger hun det som motivation.

Mie Højlund havde haft rigtig mange søvnløs timer om natten, og lørdag sad skuffelsen over den missede VM-finale stadig i landsholdsprofilen.

- Havde vi tabt med otte mål og haft følelsen af, at der alligevel ikke var noget at gøre, havde  det nok været noget andet. Nu var vi så utrolig tæt på, og så gør det bare ekstra ondt. Jeg har spillet kampen igen mange gange i løbet af natten.

Tillid

Højlund var en af de spillere, som fik masser af tillid fra landstræneren, og der var lagt op til, at hun skulle søge duellerne og allerhelst afgøre kampen til dansk fordel.

- Jeg er stolt af min egen udvikling, og jeg er vildt taknemmelig over, at jeg får så meget ansvar, men det er lidt svært at glæde sig lige nu. Nederlaget overskygger bare det hele, og så sidder man uvilkårligt med en følelse af, at det hele bare kan være lige meget.

Men den går ikke, for søndag skal Danmark spille om VM-bronze mod Spanien. Det er landsholdets anden bronzekamp på et år, og sidste gang gik det jo virkelig dårligt, da det blev til et overraskende klart EM-nederlag til Kroatien.

- For mit vedkommende betyder det alt, at vi slutter med en sejr mod Spanien. Bronzekampen i Herning sidste år bruger jeg som motivation. Det gjorde så ondt at tage hjem uden en medalje, og det har jeg bare ikke lyst til at prøve endnu en gang.

Vi skal 100 procent op på det podie.

Mie Højlund

- Vi skal 100 procent op på det podie. Det er svært at bearbejde følelserne så hurtigt, så den vej rundt er det en hård verden, men vi har været samlet og har fået talt det hele godt igennem. Derfor er det nu vores helt klare ambition, at vi gerne skal stå så skarpt som overhovedet muligt søndag eftermiddag, understreger Mie Højlund.

Det så længe så godt ud for Mie Højlund og Danmark i VM-semifinalen mod Frankrig, men det sluttede med tårer og kolossal ærgrelse. Nu skal der tages revanche i bronzekampen mod Spanien. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Annonce

Et stort ønske

Også hos sportschef Morten Henriksen fra Dansk Håndbold Forbund er der et stort ønske om at komme hjem med en medalje, hvilket vil være første gang i otte år.

- Det har kæmpe betydning for den fortælling og den udvikling, vi har gang i. Der er stor signalværdi i en medalje. Ellers kommer alle jo igen om et år og siger, at nu er der så gået ni år uden metal.

- Uanset om vi vinder bronze eller ej, synes jeg, at vi har set et landshold ved denne slutrunde med masser af udstråling, sult og imødekommenhed. Vi er her for at begejstre og for at samle danskerne, og det er lykkedes, vurderer Morten Henriksen.

Sportschefen ser masser af potentiale i landsholdstruppen.

- Der er sat fokus på masser af spændende ting både på og udenfor banen, og det var virket. Udtrykket har været et andet, og vi er en del af den top fire, hvor det er sjovt, og hvor vi gerne vil være. Vi har mange dygtige spillere, som stadig har masser af landskampe og slutrunder i sig.

Annonce
Fodbold For abonnenter

SønderjyskEs rekord-debutant fører an, når Danmark går på banen til EM: - Jeg er ikke gået efter at blive anfører, men det ligger til mig

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Nyd den 182 kilometer lange rute: Denne video tager dig med på Tour de France-stjernernes 3. etape hele vejen fra Vejle til Sønderborg - se om de kommer forbi dit hjem

Varde For abonnenter

I 12 år lå Heidi bundet til sin seng af smerter: Pludselig fik hun et syn og hørte en stemme – og nu er hun helbredt

Esbjerg For abonnenter

Efter 45 år i strandvejs-villa med havudsigt er tidligere minister flyttet ind i penthouselejlighed i indre by med sin hustru: Nu har han et godt råd til andre

Aabenraa

Politiet søger ung mand med rød kasket efter mystiske brande: - Vi er interesserede i at tale med ham

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Kolding For abonnenter

Beboer i kolonihave, hvor lig blev fundet nedgravet: Gerningsmænd kan have efterladt seddel om gravearbejde

Erhverv For abonnenter

Nabo til populært naturområde fandt døde havørreder i massevis på sin gåtur: Her er forklaringen

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Aabenraa

To brande anmeldt tæt på hinanden med 10 minutters mellemrum: Politiet søger vidner

Sønderjylland For abonnenter

Mindre sønderjysk by er blevet tre nye reality-stjerner rigere: Deres familier rammes også af det

Kolding

Uhyggeligt solouheld: To unge mænd påkører træ

Annonce