Annonce
Nordtyskland

Masser af tyskere vil tage tog til Danmark

Deutsche Bahn ICE Bullet Train Closeup Side Train Station Parked Winter 2017 in Stuttgart, Germany Hauptbahnhof
Takket være et godt samarbejde på tværs af grænsen blev dansk politi informeret om, at mange tyske togrejsende havde købt billetter til Danmark, selv om grænsen er lukket. Nu kan passagererne blive advaret i tide.

FLENSBORG: Politiet ved den dansk-tyske grænse advarer nu tyske togrejsende om at krydse grænsen til Danmark, medmindre de har et såkaldt anerkendelsesværdigt formål. Takket være et godt samarbejde med forskellige tyske myndigheder og Deutsche Bahn fik politiet onsdag et praj om, at mange tyske passagerer har bestilt pladsbillet på de internationale tog, der kører fra Hamborg til Danmark, og derfor frygter man nu at måtte afvise mange af dem i Padborg.

– Meget tyder på, at vore tyske naboer ikke er fuldt ud informeret om forholdene ved den dansk-tyske grænse. Selv om der er sket forskellige lempelser ved indrejse til Tyskland, har Danmark fortsat en række krav til, at udenlandske statsborgere skal have et anerkendelsesværdigt formål med at krydse grænsen mod nord, og det kunne blive et problem, forklarer vicepolitiinspektør Allan Dalager Clausen fra Udlændingekontrolafdelingen vest.

Bliver afvist

Internationale tog, der krydser den dansk-tyske grænse, bliver mødt af grænsepolitiet i Padborg, og hvis passagererne ikke har en gyldig grund til at fortsætte mod nord, vil de blive sendt med det næste tog sydpå.

– Den situation vil vi meget gerne undgå, og derfor opfordrer vi tyske togrejsende til at gøre op med sig selv, om de opfylder betingelserne for at krydse grænsen, inden det er for sent. Det er jo en bitter måde at ende en togrejse på, siger Allan Dalager Clausen, der håber, at Deutsche Bahn i Hamborg vil hjælpe med til at fortælle passagererne om reglerne for indrejse til Danmark.

Med til kategorien anerkendelsesværdigt formål hører blandt andet familiebesøg. På politiets hjemmeside er der en komplet liste over anerkendelsesværdige formål.

Annonce

Ingen transit

Samme problematik var årsagen til, at dansk politi i de senere dage har måttet afvise tyske turister, der ønskede at sejle fra Rømø til Sild og derfor blot ønskede en hurtig transitfart gennem Danmark.

– Vi ved jo udmærket, at der har været store køproblemer på grund af de mange turister, der ville med biltoget til Sild, og derfor har mange prøvet at springe køen over ved at sejle fra Rømø. Men det er ikke en anerkendelsesværdigt grund til at krydse grænsen, så dem måtte vi også skuffe og bede om at vende om, siger Allan Dalager Clausen.

Annonce
Nordtyskland For abonnenter

Mange af grænsebutikkernes medarbejdere får lav løn - men det kan der blive ændret på nu

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Nej til nedrivning af 150 år gammel gård: Ejer må sætte nedslidte bygninger i stand

Sydjylland For abonnenter

Julestemningen blev knust i det syd- og sønderjyske: Plantage fælder ingen juletræer og siger farvel til stort set alle medarbejdere

Kolding

Ældre mand kørt på sygehuset efter færdselsuheld: - Bilen er totalsmadret

Varde

Sådan klarer Anni fra kroen mangel på arbejdskraft: Udskudte selskaber fortsætter langt ind i januar

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Erhverv For abonnenter

For varm laks og for gammel røget makrel gav en sur smiley og bøder på i alt 30.000 kroner: - Vi har strammet op

Nordtyskland

Flere hundrede demonstrerer mod coronaregler i Flensborg

Varde

Den mærkelige dag, da lille bys damer mødte sig selv i 3. division: Klasseforskel på det gamle og det nye hold

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Aabenraa

Villabrand i Rødekro: Beboer behandlet for mulig røgforgiftning

Esbjerg For abonnenter

Efter avisomtale af legendarisk værtshus: Nu står køberne på nakken af hinanden

Erhverv For abonnenter

Et opkald nytårsaften blev startskuddet: Bilnørder giver den gas som iværksættere

Annonce