Annonce
forside

Massevis af børn slog til fjerbolden i Gråsten

Otteårige Christoffer Lindenskov kæmpede bravt og vandt sin første kamp i tre sæt. Foto: Claus Thorsted

162 ungdomsspillere fra både ind- og udland har i denne weekend været samlet til badmintonstævne.

Gråsten: Mens Danmarks bedste seniorspillere dystede i Aarhus, så blev der også udkæmpet drabelige badmintondueller i Ahlmannsparken og Gråsten Badmintonhal.

I over 20 år har den lokale klub inviteret til stort ungdomsstævne - denne gang under navnet Syd Foto 2019.

- Vi er vokset år for år de seneste fem år, men i år har vi oplevet et lille dyk, men det er okay. Det er stadig rigtig fin opbakning. Mange kommer igen år efter år. Vi prøver at skabe nogle hyggelige dage med god atmosfære og stemning, siger formand for Gråsten Badmintonklub Carsten Clausen Kock.

Der blev spillet både lørdag og søndag. Sidste år var der 200 deltagere. Denne gag havde 162 spillere på mellem syv og 18 år fundet vej til stævnet.

De kom blandt andet fra Tyskland, en fra Tjekkiet men også fra Hillerød, Odense, Ribe, Esbjerg og Kolding samt ikke mindst 36 kampklare spillere fra Gråsten.

- Det går supergodt med badminton i Gråsten. Vi har et rigtig godt hold omkring klubben både bestyrelse og trænerstaben, og vi har fået knækket den nedengående kurve, siger formanden.

Annonce

Min far fandt på en taktik, hvor jeg skød bolden højt op, og den virkede.

Christoffer Lindenskov, U7-spiller
Der var 162 ungdomsspillere med fra ind- og udland heriblandt en helt fra Tjekkiet. Foto: Claus Thorsted

Badminton i blodet

Gråsten Badmintonklub har i dag 60 seniorer og 65 ungdomsspillere. En af dem er otteårige Christoffer Lindenskov, som er i gang med sin anden sæson.

- Det er sjovt. Man lærer at hvordan man skal spille, får muskler og bliver god til at løbe, siger den unge knægt, der vandt sin første kamp i tre sæt.

- Min far fandt på en taktik, hvor jeg skød bolden højt op, og den virkede.

Familien Lindenskov er en rigtig badmintonspiller. Moren er i bestyrelsen, storesøster Cecilie spiller U17, ligesom farmand både spiller og er træner.

- Vi bruger næste alt fritid her i hallen, og så er der stævner i weekenden. Med to børn vil jeg gerne selv bidrage. Der er en god ånd i klubben, medlemstallet er steget helt vildt og der er altid god opbakning til arrangementerne, siger Ronny Lindenskov, hvis firma Syd Foto også var hovedsponsor for stævnet.

I øjeblikket bruger Sønderborg Kommune fem millioner kroner på, at give badmintonklubben bedre forhold. Der kommer til maj nyt klublokale og omklædningen får et kæmpe løft.

Der blev spillet hele weekenden i Ahlmannsparken og Gråsten Badmintonhal. Foto: Claus Thorsted
Stævnet er blevet holdt i over 20 år. I år var der et dyk i deltagerantallet. Foto: Claus Thorsted
Badmintonhallen blev opført i 1957 af frivillige kræfter og har fem baner. Foto: Claus Thorsted
Mange forældre var mødt frem for at bakke op om deres kære små. Foto: Claus Thorsted
Frivillige hænder havde både før og under lagt mange timer i stævnet. Foto: Claus Thorsted
Der var medaljer til alle de yngste spillere, samt pokaler til de bedste. Foto: Claus Thorsted
Stort badmintonstævne.Der er 162 spillere med fra ind- og udland heraf en helt fra Tjekkiet. Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce