Annonce
Esbjerg

Massevis af nye job: Antallet af jobopslag i Esbjerg boomer

Også indenfor olie/gas og vind er der ganske stor jobaktivitet i øjeblikket, oplyser chefen for Jobcenter Esbjerg, Pia Damtoft. Arkivfoto: Esbjerg Havn
Det store antal nye jobannoncer sammenholdt med ledighedstal, der nærmer sig niveauet før coronakrisen, er en klar indikation på, at erhvervslivet og jobmarkedet er godt på vej tilbage til en mere normal tilstand, siger erhvervschefen hos Business Esbjerg.

Esbjerg: Danmark er i fuld gang med en genåbning af samfundet, og det puster liv i virksomhedernes behov for arbejdskraft. Også i Esbjerg Kommune.

Forleden konkluderede Dansk Industri med baggrund i tal fra jobportalen Jobindex, at antallet af jobopslag lige nu på det højeste i 14 år, og det vidner ifølge organisationens direktør, Steen Nielsen, om, at arbejdsmarkedet er stærkt på vej tilbage oven på coronakrise og vinterens nedlukning.

I Esbjerg Kommune findes der ikke præcise tal for, hvor mange stillingsopslag, som lige nu venter på at blive besat sammenlignet med tidligere, men enhver, der jævnligt besøger de forskellige jobportalen vil vide, at der aktuelt er mange, mange flere job at vælge imellem end i normale tider.

Annonce

Det bekræfter også Pia Niemann Damtoft, der er jobcenterchef i Esbjerg Kommune.

- Det er også vores oplevelse, at der er ved at komme rigtig godt gang i aktiviteterne på jobmarkedet igen, og lige nu oplever vi i hvert fald, at der er mange job at komme efter indenfor energi – olie/gas og vind, siger jobcenterchefen.


Så udviklingen er en klar understregning af, at der generelt er en positiv stemning og en tro på fremtiden.

Karsten Rieder, erhvervschef, Business Esbjerg


Esbjerg Kommune har selv som kommunens suverænt største arbejdsplads er hav af ledige stillinger lige nu, men det er svært at sige noget præcist og branchespecifikt om, hvordan de mange nye job fordeler sig. Der er ledige pladser både inden for offentlige og private virksomheder, og stillinger spænder fra detailhandlen og til bygge- og anlægssektoren, mens der ikke umiddelbart endnu ikke er så meget gang i hotel- og restaurationsbranchen. Offshore og energi-relaterede job har sædvanligvis start på sæsonen i foråret og det sker nu med genopbygningen af Tyra-feltet i Nordsøen også en driver.

En positiv stemning

Hos Business Esbjerg oplyser erhvervschef Karsten Rieder, at man også her mærker, at der i høj grad er mange af områdets virksomheder, som har godt gang i rekrutteringen igen. Det kan ifølge erhvervschefen være en indikation af, at vi for alvor er ved at slippe fri af coronaens greb – tilmed lidt før de oprindelige prognoser, påpeger han.

- Vi kan mærke, at der er ved at være godt gang i hjulene på stort set alle områder og i langt de fleste typer af virksomheder. Det høje antal nye jobannoncer sammenholdt med ledighedstal, der nærmer sig niveauet før coronakrisen, er en klar indikation på, at erhvervslivet og jobmarkedet er godt på vej tilbage til en mere normal tilstand. Så udviklingen er en klar understregning af, at der generelt er en positiv stemning og en tro på fremtiden.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce